ronia Отговорено Април 25, 2006 Отговорено Април 25, 2006 ...Така все си прецаквах пеенето с други хора, докато не открих, че най-ефективно е да пея със затворено очи - ей така, като си се вживея (и без това пея предимно неща, които изискват вживяване), затварям очи и... нищо не ме разсмива... Това пеене с продължително затворени очи и според мен те дистанцира от публиката. Например фадо изпълнителите (в Португалия) са крайни в това отношение и са доста дразнещи с това тяхното "вживяване", защото за слушател от друга култура е трудно да стане част от преживяването. Освен това са много капризни и се сърдят, ако няма пълно мълчание, докато пеят. Е... По-добре на запис Цитирай
CorvusCorax Отговорено Април 26, 2006 Отговорено Април 26, 2006 Ами може би истината е пак някъде там - по средата. И въпреки всичко, аз смятам пеенето за един доста интимен процес, нещо, което се случва в моя собствен свят : светът в който допускам други хора само когато им пея. И когато да съм със затворени очи е естествено за случващото се в момента в този свят - затварям ги. То идва несъзнателно, естествено. И ми се струва че колкото и да ме очуждава от другите, тези, които искат истински да надникнат в моя свят биват още по-приобщени... Плюс или минус е безрезервното душеразголване, което е задължително (по личното ми мнение) за певеца? Цитирай
Recommended Posts