Jump to content
Българският форум за музиканти

Безплатен drum sampler


KeRRANGKid

Recommended Posts

Тъй като ми беше съвестно да открадна 20 GB семпли и кадърно направен софтуер, който струва 400 евро (визирам Superior-а), седнах и се разтърсих за читав безплатен плъгин, с който да си наплякам custom семпли и да си реша въпроса с домашната метъл продукция, без да ставам престъпник :)

 

Излезе това: http://www.superdrumfx.com/index.php?language=2

Изпробвах го, и като за без пари не мога да съм по-доволен. В общи линии има следните "греди":

Поддържа само два чинела в сета, което ще рече, че трябва да се пусне още едно копие на плъгина само с нагласени допълнителните чинели;

Не видях начин да разделя инструментите на отделни тракове. Повечето семпли, които ползвам и без това са достатъчно обработени, но ще е добре някой да предложи нещо за това;

Прибавянето на custom семпли е тегаво. Ако не можете да се ориентирате, ще помогна.

 

.dll-а се слага в папката ви с плъгини, а колекцията със "заводски" семпли и пачът се разархивират в C:\SDFX и там си седят, директорията не може да се сменя. За да не ви влачи в Reaper, трябва да изключите опцията Flush plugins at stop или нещо подобно, намира се във VST настройките на самия хост.

 

Иначе софтът си поддържа елементарен мултисемплинг, panning, разнообразни корекции, можете да избирате кой инструмент на коя миди нота отговаря (което е страхотно удобство, ако си редите барабаните с Guitar Pro). И ако отделите време и енергия да си го организирате с подходящи семпли, можете да се доближите на милиметри от звука и функционалността на Toontrack.

 

http://www.filestube.com/5dc21b30f59aaf0003ea,g/Erkan-s-Organized-Samples.html - това е богата колекция от семпли, които виреят из интернет от години. Специално за модерен метъл може и да нямате нужда от други (ако не се занимавате професионално).

 

Също така ще се радвам ако ползвате темата за да представите други безплатни находки. Особено се интересувам от качествени reverbs, компресори и лимитъри.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.