nikolai_al Публикувано Февруари 8, 2011 Публикувано Февруари 8, 2011 Добър вечер искам да ви попитам дали кубе за китара (Stagg 20 GA DR EU) ще звучи добре и с бас китара ? тъй като не ми се взема отделно бас кубе. Поздрави Цитирай
nikolai_al Отговорено Февруари 8, 2011 Автор Отговорено Февруари 8, 2011 Напълно ли си сигурен,тъй като са ми казвали, че ако е по-хубаво кубето се получава? Цитирай
Johnyy Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Ако се получаваше добре нямаше да има изобщо БАС кубета .. взимай си бас кубе .. Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Нашия басист като все още не си е взел бас кубе, за отбий номер за репетиции свири през китарно 30w Randall. И да за отбий номер става, чува се нещо, ама не е яко. А и не съм сигурен, ама има вариант и да не е много полезно за китарния говорител да се товари с толкова много ниски честоти, особено ако се усилва в повече кубето. Затова най-добре не отбивай номера, ами си вземи бас кубе. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 (Редактирано) Само да добавя, че снощи ме мързеше да пиша: Историята познава доста прецакани кубета за ел. китара, в които е "ръгана" бас такава. Както ти го е казал и Mairomaster не е хубаво нито за говорителя нито за електрониката, еле па ако баса е с активни адаптри. Поздрави! Герги Редактирано Февруари 9, 2011 от Георги Тотев Цитирай
nikolai_al Отговорено Февруари 9, 2011 Автор Отговорено Февруари 9, 2011 мерси много ако не бях прочел тези коментари щях да се прецакам много :\ Цитирай
SviStyle Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 Нямаше да се прецакаш, имах басист свирещ с хибриден китарен 75ватов Рандал, и нямаше никви проблеми.Вярно малко не звучеше като хората, ма за китарно комбо беше о.к.Относно комбото на стаг, каквото и да набиеш в него, едва ли ще се получи(с бас китарка може и да е по-добре от китара).Пробвай.Не напразно Леми свири с китарен Маршъл. Ся като може да прежалиш китарно комбо за бас, едва ли би ти попречило да му смениш поне говоритела в даден момент...... Цитирай
nikolai_al Отговорено Февруари 9, 2011 Автор Отговорено Февруари 9, 2011 аз нямам нито китарно нито бас кубе преди имах този стагг, но беше на приятел който впоследствие си го взе и останах само с баса.Не се чуваше много приятно и си помислих, че може да е само от бройката, защото като параметри ми хареса стагга. и затова е цялата работа - ако мога да свиря и на соло и на бас китара през 1 кубе ( вероятно по-натам и с соло китара ще се сдобия). Да не копувам 2 щом може да ползвам 1 нали ? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 (Редактирано) ЪЪЪЪ за кфо си морихме мозъчните клетки и клавиатурите ??? Без поздрави! Герги Редактирано Февруари 9, 2011 от Георги Тотев Цитирай
SviStyle Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 ами при вече така поставен въпрос, отговора е......Китарно комбо и бас комбо, па ти ко моеш и на двете свири заедно! То ако ставаше само с китарни комба, вярно нямаше да се мъчат ората да се напъват за басови такива. Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 Дебелата Ми струна на китарата трепти със 70Hz. Басът слиза доста по-надолу. Някой басист да каже точните стойности на честотата. Цитирай
badValue Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 МИ една октава по- ниско 35Hz(ако това за 70 е вярно) Цитирай
bratmito Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 Дебелата Ми струна на китарата трепти със 70Hz. 82.41Hz Басовата трябва да е 41.2 Hz. Купи си някакъв преамп за бас (behringer да речем~30-40лв) и го пускай в хай-фи уредбата без да усилваш много,резултата ще е по-добър.За репетиции с група нещата седят по различен начин,но ако имате ставаща PA система може пак с преампа в пулта. Можеш да свириш и в бас кубе с китара, но звука ще е компромис. Ако свириш само вкъщи си вземи DI бокс или някакво педалче с НЕ ТРЮ байпас(behringer са около 40-50лв) и пускай и двете през компютъра със съответния софтуер. Цитирай
nikolai_al Отговорено Февруари 10, 2011 Автор Отговорено Февруари 10, 2011 Дебелата Ми струна на китарата трепти със 70Hz. 82.41Hz Басовата трябва да е 41.2 Hz. Купи си някакъв преамп за бас (behringer да речем~30-40лв) и го пускай в хай-фи уредбата без да усилваш много,резултата ще е по-добър.За репетиции с група нещата седят по различен начин,но ако имате ставаща PA система може пак с преампа в пулта. Можеш да свириш и в бас кубе с китара, но звука ще е компромис. Ако свириш само вкъщи си вземи DI бокс или някакво педалче с НЕ ТРЮ байпас(behringer са около 40-50лв) и пускай и двете през компютъра със съответния софтуер. мерси явно ще направя компромис с звука Цитирай
Recommended Posts