Achiles Публикувано Април 1, 2006 Публикувано Април 1, 2006 В момента в компютъра съм се заредил с една камара програмки. Cool Edit, Magix, Cubase, Sonar, Drumkit from hell i t.n. Но за съжаление не мога да се оправя много добре засега. Това, което ми се иска е да заменя midi-to с реални звуци на барабани. Имам необходимите семпли, но не знам точно как става, предпочитам да го правя на Cubase или Sonar, понеже съм чувал мои познати как са се справили с тези програми. Проблема ми е първо, че не знам защо, но в Cubase мидито ми не звучи, вероятно нещо бъркам настойките, въпреки, че съм убеден, че съм избрал правилните устройства. И второ как става заместването на midi track със даден sample или loop. (не съм много наясно кое какво означава) Благодаря за помоща Цитирай
stratocaster Отговорено Април 1, 2006 Отговорено Април 1, 2006 виж сега. няма полза от отварянето на 234808 програми едновременно и ровене, което може да доведе до тотална дезорентация изтегли един фрути лупс 5, няколко семпъла на барабани и си в играта с нея се работи много лесно и приятно. ако целта ти е да направиш добър дръм трак - с нея ще успееш. за по-големите програми не мога да ти кажа защото не ги използвам Цитирай
Achiles Отговорено Април 1, 2006 Автор Отговорено Април 1, 2006 Проблема е, че с Fruity lopps мога да работя и то сравнително добре. Дори, когато записахме последното парче с групата си там направих барабаните, но все пак и той е доста ограничен откъм възможности. За съжаление нямам под ръка запис на барабани на Cubase или на Sonar да ти демонстрирам огромната разлика, а на мен в момента ми е да направя максимално реалистични барабани. Разбира се, като дойде времето барабаниста ни ще си ги изсвири на живо, но в следващите 2 месеца няма да мога да разчитам на услугите му, а не искам да губя време Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 1, 2006 Отговорено Април 1, 2006 1. Намери си FL Studio 4 , 5 или 6 2. Намери си LinPlug RM4 3. Намери си Image Line Sample Fusion Samples и за начални стъпки в MIDI барабаните си готов ! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 1, 2006 Отговорено Април 1, 2006 Сори , поста ти , че можеш да бачкаш с фрутито не го видях . Виж , намери си по-добре FxPassion BFD - там са възможно най-реалистичните барабани , според мен . Оттам нататък в Cubase на миди трака , който ти са барабаните просто даваш за изход съответния VST Plug-in , който преди това си включил от менюто VST Instruments (F11 е краткия бутон) . Цитирай
Achiles Отговорено Април 1, 2006 Автор Отговорено Април 1, 2006 мерси много за инфото, ще го изпробвам. А случайно да си работил с drumkit from hell. Казаха ми, че засега е най- доброто. Инсталирах го, ама не мога да си намеря нито книга нито някакъв guide с инструкции Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 Не бих казал , че съм имал огромното щастие да бачкам с него , защото много ми товареше компа . Но иначе не е зле . Но хора различни - различни вкусове . Аз си предпочитам BFD . Цитирай
Achiles Отговорено Април 3, 2006 Автор Отговорено Април 3, 2006 Мерси много за съвета. Ще изпробвам и твоя вариант Цитирай
Recommended Posts