Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ето един сценарий за научаване на песни:

1во-сваляш си табулатура на песента на дадена група или изпълнител от този сайт:

http://www.ultimate-guitar.com/

избираш по азбучен ред и т.н.

(може да пробваш със програмата Guitar Pro -по-лесно се учи и табулатура и ноти и по слух)

2ро-разбиваш песента на части(напр.1ви куплет ,2ри куплет ,припев или пък на ритмична част и соло част) така,че да ги запомниш по-добре.

Добре е първо да се научат акордите на песента,а след това солото.

3то-репетираш песента всеки ден около 1 час или колкото можеш да издържиш.

Ако те заболи ръката(пръстите) не се насилвай- опитай по-късно или на другият ден.

Задължително разгрявай ръцете/пръстите преди да свириш сериозно.

Ако не знаеш акордите-тогава или серията "Аз Рокясах" на Юлиан Марков или

програма за акорди(Guitar Pro,power tab и т.н.)

А също-избирай си лесни за научаване песни и когато усетиш че напредваш прескочи на следваща по-трудна.Едни от най-трудните приоми при свирене са-постановка на ръката при акордите,блус(рок)пентатонични мажорни и минорни скали(гами),питч бендове(изтегляне на струната) ,пръстово вибрато и др.

Като за начало ти препоръчвам да научиш песни със съпровод на акустична китара(напр.хитовете на Бийтълс,БТР,Щурците,Металика,Ерик Клептън,Джипси Кингс и др.)

Това е в общи линии,напредвай постепенно-практикувай систематично.

От теб зависи колко ще е прогресът-учителят само ти показва правилният път.

:thumbs_up:

Отговорено

Ето един сценарий за научаване на песни:

1во-сваляш си табулатура на песента на дадена група или изпълнител от този сайт:

http://www.ultimate-guitar.com/

избираш по азбучен ред и т.н.

(може да пробваш със програмата Guitar Pro -по-лесно се учи и табулатура и ноти и по слух)

2ро-разбиваш песента на части(напр.1ви куплет ,2ри куплет ,припев или пък на ритмична част и соло част) така,че да ги запомниш по-добре.

Добре е първо да се научат акордите на песента,а след това солото.

3то-репетираш песента всеки ден около 1 час или колкото можеш да издържиш.

Ако те заболи ръката(пръстите) не се насилвай- опитай по-късно или на другият ден.

Задължително разгрявай ръцете/пръстите преди да свириш сериозно.

Ако не знаеш акордите-тогава или серията "Аз Рокясах" на Юлиан Марков или

програма за акорди(Guitar Pro,power tab и т.н.)

А също-избирай си лесни за научаване песни и когато усетиш че напредваш прескочи на следваща по-трудна.Едни от най-трудните приоми при свирене са-постановка на ръката при акордите,блус(рок)пентатонични мажорни и минорни скали(гами),питч бендове(изтегляне на струната) ,пръстово вибрато и др.

Като за начало ти препоръчвам да научиш песни със съпровод на акустична китара(напр.хитовете на Бийтълс,БТР,Щурците,Металика,Ерик Клептън,Джипси Кингс и др.)

Това е в общи линии,напредвай постепенно-практикувай систематично.

От теб зависи колко ще е прогресът-учителят само ти показва правилният път.

:thumbs_up:

благодаря ти, аз доста неща на Бийтълс свиря и мисля, че ми помага да напредна, blackbird, yesterday и тея по-лесните мога да ги свиря на ноти, но на акорди колкото и да опитвам нещо не ми се получава мелодията, незнам защо.