Jump to content
Българският форум за музиканти

Саксофон - Избор?


Recommended Posts

Като времетраене един-два часа на ден, отделени за учене на инструмент, според мен са напълно достатъчни. Друг въпрос е, колко време е необходимо на човек да се научи да свири. Мисля, че това никой не може да каже със сигурност. Защото зависи от много неизвестни: метод, музикалност, интелигентност, възприемчивост, височина на поставения праг, желание за работа, упоритост, условия за музициране, приличен инструмент и учител, близка и далечна цел, подходящо музикално обкръжение, късмет и т.н. Мнозина са започвали и с много по-малко, но след време задължително са се сблъсквали с подобни проблеми.

Та, времето за овладяване на един музикален инструмент в приличен вид е в пряка зависимост от всички усилия и условия, скицирани по-горе набързо. Точно затова на този въпрос е трудно да се отговори. Но за ентусиазиралия се начинаещ това не бива да бъде никаква пречка. Трудностите са, за да бъдат преодолявани /май цитирах някого/. Защото музиката е преди всичко любов!

 

Първо искам да Ви благодаря!

Думите с дебел шрифт са нещата, които ги притежама, за някои от тях съм сигурен, за други съм съгласен, че ги притежавам.

Музикалността я имам, на ''ти'' съм с всякаква музика, мога и да пея, въпреки, че на никой и никъде не съм го показвал, а и професията ми беше друга. Интелигентността..чета висша психология от 8 годишен, не знам защо и как, но би беше интересно и така до ден днешен, ако това мже да бъде изражение на интелигентност. Отказъл съм 3 момчета и 1 момиче от тежки наркотици без медикаменти...само с диалог. Възприемчивостта я имам на 100%..когато съм заинтересован в нещо, всяка информация и всичко останало относно него я запаметявам като на лента. Височината на поставеният праг не е кой знае колко голяма, защото не бих могъл да стана кой знае колко добър. Желанието за работа е ясно...няма да спя спокойно докато не знам, че мога да свиря на сакс. Упоритост...по-упорит от мен няма, имайки и предвид с какво съм се занимавал преди. Близката цел ми е да свиря нещица кат в първият ми пост и подобни :), а далечната..да ставам все по-добър.

 

Думите с наклонен шрифт, които са под съмнение..

Метод - нямам си и на идея :(

Условия за музициране - у дома единствено имам възможност :(

Приличен инструмент - ще се опитам да намеря

Учител - трудно, а и нямам много излишни пари, защото ми предстои пътуване в Япония.

Подходящо музикално обкръжение - възможноста да опознавам личности като Вас чрез интернет..това ми е музикалното обкръжение...останалото е боксьори..приятели спортисти...семейство...приятелка спртистка...това са ..

 

Специално за музиката не бих казъл, но конкретно за Саксофон..любовта към този инструмент може да се сравнява с тази към приятелката ми.

 

Благодаря Ви!

 

Приятна вечер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Колега,историята е покъртителна...Вземи си алт саксофон--най-добрият избор.//извинявай за спама,но 3 часа свирене ,тоя саксофонист без акомпанимент, малко ме съмнява тая работа ..без никой да му помага се е подул от свирене.../...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продавам Алт Саксофон-в добро състояние е;купуван е от представителен магазин в Лондон ; искам му 450 лв.

0878 666 275 - Ицо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.