rubin_red Публикувано Февруари 1, 2011 Share Публикувано Февруари 1, 2011 Здравейте колеги не съм писал тук от както пусках обяви на познат за продажба на разни неща. Но след опит да се регистрирам се сетих, че имам регистрация тук хе, както и да е Така на скоро попаднах на тази схема, може би най-популярната из нета. До колкото зная има игра с диодите на изхода, а могат да се поставят и светодиоди, като звука се променя значително. Като оптимален вариант попаднах на това Сега има ли някой, който да го е пробвал и има ли тънкости. Аз вече съм го почти сглобил още малко остава но все пак да питам. Впечатления от звук, при различни диоди и т. н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Февруари 1, 2011 Share Отговорено Февруари 1, 2011 Ти сега искаш да пропуснеш най-сладкото. Събери си една шепичка диоди - силициеви, германиеви, шотки, светодиоди с различен цвят. Пусни им 9 волта през един резистор 1 килоом и премери пада на напрежение в права посока за всеки. Извади си две жички от платката и почвай да правиш с комбинации с диодите. Може и несиметрично да ги свързваш - два срещу един. Може и превключвател или галетка да сложиш да ги щракаш. Така ще получиш различни клипвания и ще откриеш това, което ти допада. Заслужава си играчката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rubin_red Отговорено Февруари 1, 2011 Автор Share Отговорено Февруари 1, 2011 (Редактирано) Ти сега искаш да пропуснеш най-сладкото. Събери си една шепичка диоди - силициеви, германиеви, шотки, светодиоди с различен цвят. Пусни им 9 волта през един резистор 1 килоом и премери пада на напрежение в права посока за всеки. Извади си две жички от платката и почвай да правиш с комбинации с диодите. Може и несиметрично да ги свързваш - два срещу един. Може и превключвател или галетка да сложиш да ги щракаш. Така ще получиш различни клипвания и ще откриеш това, което ти допада. Заслужава си играчката. Да много си прав колега това е най благото. Но аз да си попитам а и какво ще кажеш за 2-рия варянт, има неща които мен лично малко ми изглеждат подозрителни. Червените светодиоди къртят. Редактирано Февруари 1, 2011 от rubin_red Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Февруари 1, 2011 Share Отговорено Февруари 1, 2011 Във втората захранването е малко като задачка за досещане. Другото не е по-притеснително - набляга се на нелинейността. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rubin_red Отговорено Февруари 1, 2011 Автор Share Отговорено Февруари 1, 2011 (Редактирано) Във втората захранването е малко като задачка за досещане. Другото не е по-притеснително - набляга се на нелинейността. Какво имаш предвид за захранването 4,5V ли? То е едно и също от горната схема. А има и други решения Редактирано Февруари 1, 2011 от rubin_red Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nhadjinikolov Отговорено Февруари 2, 2011 Share Отговорено Февруари 2, 2011 Здравейте! И аз тези дни се хванах да го правя, но тази схема. Общо взето е идентична с първата, посочена от rubin_red. При мен обаче се получават осцилации при акорд и дори само при два тона. Сега виждам на показаната тук схема, че кондензатора в обратната връзка май ги прави... Друг нежелан от мен ефект е, че при повече драйв се получава много fuzz, а аз исках да е по-крънчи Странното обаче беше, че при трите вида диоди(1n4007, LED и някакви сигнални Si) разлика осезаема нямаше... Може би ще се усети, ако ги свържа с ключе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rubin_red Отговорено Февруари 2, 2011 Автор Share Отговорено Февруари 2, 2011 Здравейте! И аз тези дни се хванах да го правя, но тази схема. Общо взето е идентична с първата, посочена от rubin_red. При мен обаче се получават осцилации при акорд и дори само при два тона. Сега виждам на показаната тук схема, че кондензатора в обратната връзка май ги прави... Друг нежелан от мен ефект е, че при повече драйв се получава много fuzz, а аз исках да е по-крънчи Странното обаче беше, че при трите вида диоди(1n4007, LED и някакви сигнални Si) разлика осезаема нямаше... Може би ще се усети, ако ги свържа с ключе Благодаря колега, за отговора. Скоро и аз ще си кажа мнението само да го до направя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Февруари 2, 2011 Share Отговорено Февруари 2, 2011 Ще прозвучи тъпо , но нали съм тъп... Този ефект на 9 волта ли се захранва ... Обърках се - виждал съм схеми, на който пише ,че се захранва на 4,5 волта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rubin_red Отговорено Февруари 2, 2011 Автор Share Отговорено Февруари 2, 2011 Ще прозвучи тъпо , но нали съм тъп... Този ефект на 9 волта ли се захранва ... Обърках се - виждал съм схеми, на който пише ,че се захранва на 4,5 волта На 9V е при тази схема има няколко варианта за 4,5V. Единия е показан на схемата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Февруари 2, 2011 Share Отговорено Февруари 2, 2011 Ще прозвучи тъпо , но нали съм тъп... Този ефект на 9 волта ли се захранва ... Обърках се - виждал съм схеми, на който пише ,че се захранва на 4,5 волта 2х4,5 волта, Баломби. Средната точка също участва в схемата. Не е тъпо да питаш, споко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rubin_red Отговорено Февруари 2, 2011 Автор Share Отговорено Февруари 2, 2011 Та ефектчето става, сега ще мислим упгрейд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nhadjinikolov Отговорено Февруари 3, 2011 Share Отговорено Февруари 3, 2011 Доближава ли се до качените в YouTube? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts