shizznipsss Публикувано Януари 31, 2011 Публикувано Януари 31, 2011 (Редактирано) Здравейте ! Аз съм на 14 години и съм момиче. От много време пея, да кажем 2 години, не професионално и не съм посещавала уроци по пеене. Всъщност само веднъж, но започна училище и, за да не се отвличам от важното, ги прекратих. Да мина на въпроса - може ли някой да ми каже как да пищя ? Пея попринцип поп музика, но както знаете и там се изисква здрав глас при високите тонове - ,,пищенето". Как да не си повредя гласа при този вид пеене и по какъв начин да го тренирам ? Също така да ви питам как да пренебрегна напрежението, да го премахна, защото по някакъв начин все едно съм стисната за гушата, не мога да си отпусна гласа ? П.С. Ако някой знае подходяща програма за записи на пеене, ще му бъда благодарна. Ползвах Audacity, но ми се развали и не произвежда гласа ми какъвто е. :thx: Редактирано Януари 31, 2011 от shizznipsss Цитирай
Cutthroat Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 Отиди на вокален педагог най-добре. Добре е да има някой, който да те чуе и да ти каже и покаже основните неща свързани с пеенето. Audacity едва ли "ти се е развалила" - много трудно може да си запишеш гласа точно такъв какъвто е, а и не е необходимо. Ако проблемът е че не ти харесва записа, то това може да е причинено от едно или повече от следните: лош микрофон, лош кабел, лоша звукова карта, недостатъчни познания за хардуер и софтуер ... Цитирай
shizznipsss Отговорено Февруари 1, 2011 Автор Отговорено Февруари 1, 2011 (Редактирано) Мерси за отговора ! Ще посетя вокален педагог Забравих да допълня за тази програма, че някакси ми прави гласа да избързва става на бърз каданс Редактирано Февруари 1, 2011 от shizznipsss Цитирай
Recommended Posts