Vrnko Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 И да постнеш малко снимки. Ако и аз направя някой ден и аз ще поставям! Цитирай
spineless Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 Аз се поинтерсувах и днес разпитах даскалките по Химия в моето училище и те ми казаха че формалина не е по-канцерогенен от стиропора, в него все пак се съхраняват човешки крайници и органи по музейте ги има, един вид прекратява биологичен процес, предполагам за това и перата стават твърди и не се разваля млякото от което са направени. Иначе да канцерогенен си е, но в София всичките го*на, които дишаме са доста по-вредни, а в кръвта на хората си попринцип си има ракови клетки ако обаче са опасно високо ниво трябва яко витамин Ц да ги отрепе ако не се лъжа в Герсон института в Англия бяха излекували меланоми с венозни вливания на витамин Ц но това настрана.. Та аз също пробвах да отделя казеиновия протеин от млякото обаче след като го прецедих си стана на кашичка и всичко, но след като съхна 2 дни се напука на дантела и за нищо не ставаше Не знам защо се получи така може би понеже го оставих до парното на топло? Цитирай
Vrnko Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 (Редактирано) Не би трябвало да се напука ако е бил до парното. Но за всеки случай ако искаш да го изсушиш бързо дали няма да е по-добре ако го притиснеш както се правят хербариите - между два картона. Мисля че при тях се правеше някаква конструкция от типа: Картон върху него вестници няколко пласта за да обират влагата чист лист и върху него растението (в нашия случай разстлания казеин). Отгоре още един чист лист, вестници и пак картон. Под първия и над втория картон се правят дървени рамки и целия този пакет се пристяга с въжета (естествено в нашия случай трябва да се внимава да не излезе кашата и да омажем къщата ). Може евентуално да се изтърват дървените рамки и просто поставе на земята целия пакет да се притисне с тежести - като не се забравя, че все пак трябва "диша", т.е. да има как влагата да излиза. Ако някоя от хартиите залепне няма проблем нали все пак ще се полира, а и винаги може да се сложи паус - курабийките не залепват на него като са във фурната Редактирано Февруари 3, 2011 от Vrnko Цитирай
Георги Тотев Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 ^ Бре едно допотопно перце струва левче ... Сиренето е за ядене ... Поздрави! Герги Цитирай
Vrnko Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 Забавлението от изработката - безценно Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 Ако има поне един фактор, по който казеиновото перце да превъзхожда другите, то забавлението ще има смисъл. Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 4, 2011 Автор Отговорено Февруари 4, 2011 А аз имам и затова е тази тема. Най лесно ще се убедите като гледате видеото което съм дал по горе. Там има сравнение между звученето на различните пера. Писал съм и за моите впечатления и т.н. Снощи сложих новата партида казеин и като е готова ще правя още няколко пера и после ще пържа. Между две стъкла съм го притиснал с дистанционери в ъглите, по около 3мм. Съхненето не трябва да става на по висока температура от 50 градуса. Затова ти се е напукала хавата. Трябва да съхне естествено и по бавно, може от няколко дни до месец, в зависимост от дебелината. Нещата които мен ме изкефиха като пробвах, дори и перце в суров вид (има снимки на първата страница) са следните - много по звънлив тон даже и със струните ми на месец, много приятно усещане при пикване, имам чувството че ми се подобри пикинга (може и само в детските ми мечти). Сравнявам го с JAZZ III и PRS перца. Всъщност не очаквайте магия. Който не му се занимава и иска да пробва. Ред беър са пуснали и по евтин вариант за по 10$. Цитирай
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.