Jump to content
Българският форум за музиканти

Пера За Китара Red Bear


Recommended Posts

Аз се поинтерсувах и днес разпитах даскалките по Химия в моето училище и те ми казаха че формалина не е по-канцерогенен от стиропора, в него все пак се съхраняват човешки крайници и органи по музейте ги има, един вид прекратява биологичен процес, предполагам за това и перата стават твърди и не се разваля млякото от което са направени. Иначе да канцерогенен си е, но в София всичките го*на, които дишаме са доста по-вредни, а в кръвта на хората си попринцип си има ракови клетки ако обаче са опасно високо ниво трябва яко витамин Ц да ги отрепе ако не се лъжа в Герсон института в Англия бяха излекували меланоми с венозни вливания на витамин Ц но това настрана..

 

Та аз също пробвах да отделя казеиновия протеин от млякото обаче след като го прецедих си стана на кашичка и всичко, но след като съхна 2 дни се напука на дантела и за нищо не ставаше :( Не знам защо се получи така може би понеже го оставих до парното на топло?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не би трябвало да се напука ако е бил до парното. Но за всеки случай ако искаш да го изсушиш бързо дали няма да е по-добре ако го притиснеш както се правят хербариите - между два картона. Мисля че при тях се правеше някаква конструкция от типа:

Картон

върху него вестници няколко пласта за да обират влагата

чист лист и върху него растението (в нашия случай разстлания казеин).

Отгоре още един чист лист,

вестници

и пак картон.

Под първия и над втория картон се правят дървени рамки и целия този пакет се пристяга с въжета (естествено в нашия случай трябва да се внимава да не излезе кашата и да омажем къщата :hysterical: ). Може евентуално да се изтърват дървените рамки и просто поставе на земята целия пакет да се притисне с тежести - като не се забравя, че все пак трябва "диша", т.е. да има как влагата да излиза.

Ако някоя от хартиите залепне няма проблем нали все пак ще се полира, а и винаги може да се сложи паус - курабийките не залепват на него като са във фурната :coolp:

Редактирано от Vrnko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Бре едно допотопно перце струва левче ... Сиренето е за ядене ...

 

Поздрави!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има поне един фактор, по който казеиновото перце да превъзхожда другите, то забавлението ще има смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз имам и затова е тази тема. Най лесно ще се убедите като гледате видеото което съм дал по горе. Там има сравнение между звученето на различните пера. Писал съм и за моите впечатления и т.н. Снощи сложих новата партида казеин и като е готова ще правя още няколко пера и после ще пържа. Между две стъкла съм го притиснал с дистанционери в ъглите, по около 3мм. Съхненето не трябва да става на по висока температура от 50 градуса. Затова ти се е напукала хавата. Трябва да съхне естествено и по бавно, може от няколко дни до месец, в зависимост от дебелината. Нещата които мен ме изкефиха като пробвах, дори и перце в суров вид (има снимки на първата страница) са следните - много по звънлив тон даже и със струните ми на месец, много приятно усещане при пикване, имам чувството че ми се подобри пикинга (може и само в детските ми мечти). Сравнявам го с JAZZ III и PRS перца. Всъщност не очаквайте магия. Който не му се занимава и иска да пробва. Ред беър са пуснали и по евтин вариант за по 10$. :cheers2:

 

redbear.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.