Trysth Публикувано Март 29, 2006 Share Публикувано Март 29, 2006 Днеска гледах едно 20-ватово кубенце VMB с говорител Celestion Не че баш му хвърлих око, ама ми стана интересно. Та мисълта ми е някой има ли инфо за тия кубенца, че в нета нищо няма за тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ELVIS Отговорено Март 30, 2006 Share Отговорено Март 30, 2006 Аз имах такова преди време. Доста симпатична машинка. Дигаше як джангър за размерите си, а и звука и беше доста приличен. Въобще всички усливатели на ВМБ, дет съм пробвал са много хубави. Те един вид са си vintage, щото ги прави един майстор тука в София..... За парите си, според мен, машинката е убиец Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Март 30, 2006 Share Отговорено Март 30, 2006 (Редактирано) Мой приятел има такова 20ка с някакъв дребен Cеlestiоn говорител. Мелачка е. едит: Убаво е! Чак сега видях че мощността и говорителя са едни и същи - вероятно е същата хава! Редактирано Март 30, 2006 от MDFk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
moni Отговорено Март 30, 2006 Share Отговорено Март 30, 2006 Аз имах такова преди време. Доста симпатична машинка. Дигаше як джангър за размерите си, а и звука и беше доста приличен. Въобще всички усливатели на ВМБ, дет съм пробвал са много хубави. Те един вид са си vintage, щото ги прави един майстор тука в София.....За парите си, според мен, машинката е убиец ха "щото ги прави един майстор тука в София....." само да кажа че тоя майстор по време на "соц-а" е произвел усилвателите с марка ЛАТ - L55 B100 и т.н. та призванието "един майстор" е леко глуповато а са vintage защото са лампови и звука им е такъв а иначе за да станат истински vintage трябва да минат още много години и след например 20 години като свириш на тях те да имат същото качество както когато са били нови усилвателите са хубави имат своите добри качества и си заслужава да имаш и един такъв аmp и колкото по мощен толкова по добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Март 30, 2006 Автор Share Отговорено Март 30, 2006 Наистина ли са лампови? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
moni Отговорено Март 30, 2006 Share Отговорено Март 30, 2006 Наистина ли са лампови? LAT - не VMB - да, а сигурно може да направи транзисторно ако някой иска... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Март 30, 2006 Автор Share Отговорено Март 30, 2006 Питам, щото пича, дето ми обясняваше за кубето каза, че е транзисторно... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Март 30, 2006 Share Отговорено Март 30, 2006 Един мой приятел,don_pepinio му е ник-а във форума,има лампово VMB - 60 или 80W,не съм сигурен - кубето е много яко! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Март 30, 2006 Share Отговорено Март 30, 2006 Лампово мисля че е, прави ги Владо Балев. Не е изкючено да греша за това дали е лампово, но поне по-големия вариант, който май не струва много над 500лв е лампов. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Март 30, 2006 Share Отговорено Март 30, 2006 Всичко което е с марка VMB е произведено лично от Владо в ателието му и е с истинско качество. Личен приятел ми е и от доста години си поправям при него лампови техники и между другото музикантите от цяла София. Владо прави доста натурален звук, който за да стане както трябва обаче си трябва периферия от необходимите камиончета или процесори и звукът тогава става наистина истински. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Март 30, 2006 Автор Share Отговорено Март 30, 2006 А има ли някъв начин да купя лично от него нещо, или примерно да поръчам. И въобще ако имате, дайте му някакви координати (ако разбира се не е проблем за него, де). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Март 30, 2006 Share Отговорено Март 30, 2006 Пиши ми съобщение ще ти дам координати. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ELVIS Отговорено Март 31, 2006 Share Отговорено Март 31, 2006 Аз имах такова преди време. Доста симпатична машинка. Дигаше як джангър за размерите си, а и звука и беше доста приличен. Въобще всички усливатели на ВМБ, дет съм пробвал са много хубави. Те един вид са си vintage, щото ги прави един майстор тука в София.....За парите си, според мен, машинката е убиец ха "щото ги прави един майстор тука в София....." само да кажа че тоя майстор по време на "соц-а" е произвел усилвателите с марка ЛАТ - L55 B100 и т.н. та призванието "един майстор" е леко глуповато а са vintage защото са лампови и звука им е такъв а иначе за да станат истински vintage трябва да минат още много години и след например 20 години като свириш на тях те да имат същото качество както когато са били нови усилвателите са хубави имат своите добри качества и си заслужава да имаш и един такъв аmp и колкото по мощен толкова по добре приятелию, не съм сигурен какво точно искаш да ми кажеш и само да отбележа, въпросното кубе е транзисторно! ае rock n roll Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Март 31, 2006 Share Отговорено Март 31, 2006 Владо Балев преди правеше и транзисторни неща но в момента каза че повече транзистори няма да прави! п.с. трябва да си много бос да не разбереш дали едно кубе е лампово или транзисторно се пак тубите стър4ат отзад да му се невиди Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Март 31, 2006 Share Отговорено Март 31, 2006 Значи в момента има и транзисторни кубета при Владо с които е участвал на изложение на музикантска техника в Германия с цел да спечели лиценз да произвежда с марката Rat Amps, но лиценза е спечелен от някакъв немец естествено и мострите му са останали в ателието му за продан, преди две седмици ги пробвах лично звучат супер яко и са на цени по 200 250 кинта, ламповите му са двойно по скъпи, което е разбираемо заради по-скъпите части. На всички които са ми писали за координати на Владо ще им пиша по-късно днес, че ми е паднала батерията а номерата му са ми в телефона. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts