KMisunderstood Публикувано Декември 29, 2004 Публикувано Декември 29, 2004 Купих си комплект Zildjian ZBT, hi-hat 14, crash 14, ride 20, втора ръка, но доста запазени, за 380лв. Звучат супер, много чисто, точно както ми се иска, и все пак ви питам, изментили ли са ме според вас с цената? Знам, че това е най-евтината серия на Zildjian. Цитирай
YtseJam Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 14" crash? Да не е рязан? Сетовете на ZBT бяха със 16" крешове, даже навремето аз имах такъв и в интерес на истината като за парите си не беше зле хич. Цитирай
KMisunderstood Отговорено Декември 29, 2004 Автор Отговорено Декември 29, 2004 Не, не е рязан. Пише си съвсем ясно отгоре, че е 14. Има си 14 ZBT. Може би не са купувани като сет, а събирани поотделно. Цитирай
KMisunderstood Отговорено Декември 29, 2004 Автор Отговорено Декември 29, 2004 Всъщност в този сет беше включен и crash 16, но нямаше да ми стигнат парите и за двата, а повече ми хареса звукът на 14. Между другото, събирам мнения по следния въпрос: кои са според вас най-добрите серии на марките Zildjian, Paiste, Sabian? Кои въобще не си заслужават? Цитирай
YtseJam Отговорено Декември 30, 2004 Отговорено Декември 30, 2004 Принципно най-добрите обикновено са най-скъпите, както с доста неща в тоя свят. Но разбира се, има толкова различни марки и серии чинели именно защото има голямо разнообразие от звуци и всеки си харесва различни според личните си виждания за чинелен звук. Аз лично съм на тези позиции: - Zildjian - определено не са ми любимата марка чинели, но имат някои много точни попадения през годините, примерно 13" K/Z комбинация фус, можете да го чуете по албумите на Дейв Матюс Бенд, звукът му е необъркваем. Някъде през 80те някой бистър ум се е сетил да събере два капака от тези различни серии и му се сторило добра идея, оттам много барабанисти започнали да го правят и скоро станало толкова популярно, че Zildjian вече го продават като стандартен комплект. И разбира се съответно цялата Z серия, която обаче вече не се произвежда и трябва да се търсят само на старо, което в БГ е почти невъзможно. Новите Z Custom изобщо не могат и да се доближат до красотата на старите зетове, поне според мен. - Paiste - най-омразните ми чинели за всички времена, винаги са ме дразнели и със тотално никаквия си звук и с дърварския си вид, като току що изрязани с ножица за ламарина. Веднъж съм попадал на един креш, който ми е харесвал и той беше Signature серия Mellow Crash, доста тънък и риспонзив, но пък тихичък. Друго добро за тази марка просто не мога да кажа. - Sabian - тук вече според мен поне всичко е яко с изключение на най-евтините серии, особено ме кефи отчетливостта на Pro серията за фусове и райдове, AAX крешовете (скоро пробвах един АА, но нещо не ми се стори чак толкова прекрасен), HH за всички видове chinese чинели и като цяло новата серия HHX, която е върхът на сладоледа във всяко едно отношение, за съжаление и във финансово. Освен това сред Signature моделите могат да се открият адски добри неща, като примерно MAX сплешовете на нашия приятел Майк Портной, чийто горд притежател съм и ме кефят нечовешки. - Meinl - имат доста кофти минало, всички или почти всички сме имали нещастието да свирим с гадните им Meteor месингови боклуци, а някои по-напреднали - с малко по-малко, но все пак боклучавата им бронзова серия Lazer . Но за щастие преди няколко години фирмата смени изцяло продукцията си и сега прави наистина много добри чинели, като най-много ми харесват dry моделите от Byzance серията, само че там за съжаление цените са доста дебели. Цитирай
Paliev The Butcher Отговорено Декември 30, 2004 Отговорено Декември 30, 2004 От Джаза ли ги взе бе пич? Аз съм с "почти" същите! 14 HIHats ZBT+, 18 Crash/Ride ZBT , ZBT + 20 ride! За сега няма пари за по-добри и с товащ се задоволим! Цитирай
KMisunderstood Отговорено Декември 30, 2004 Автор Отговорено Декември 30, 2004 Не, аз съм от Пловдив, оттук си ги взех. Paiste също имат добри неща. На мен ми харесва серията Innovations. Sabian не ги познавам добре. zildjian за мен е религия, мисля че там всяка серия е много добра, но просто са правени с различна цел. Примерно Z са по-шумни, рокаджийски чинели, за джаз или фюжън не стават. Цитирай
Recommended Posts