D-45 Публикувано Март 28, 2006 Публикувано Март 28, 2006 Здравейте, казвам се Слав, нов съм във форума, имам няколко акустични китари, не съм кой знае какво, свиря по-леки неща, от години събирам всичко на Johnny Cash, Roy Orbison, Elvis, Bruce Springsteen някои определени кънтри изпълнители, много харесвам класическите рок групи, но не си и помислям да засвиря нещо тяхно. Не съм техничар и не ме влече. Наскоро се сдобих с 12 струнна китара втора ръка, българска е но за цената си мисля че звучи не лошо, има разбира се големи трудностти с настройката, с българските ключове много бързо се разстройва. Иначе е доста запазена, но идеята ми е ... има ли някакви определени струни за 12 струнна китара, четох някъде, че е хубаво да се сложи капо на второ прагче и така да се настрои, за да няма пренатоварване на грифа. Ок, това ясно но за струните не открих много, честно казано не съм се и напъвал да търся, знам, че тук ще намеря отговор и съвет. Благодаря на всички! Цитирай
Overdrive Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 има естествено комплекти за 12струнна, вземи си D'Аддарио Цитирай
BlueZone Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 Понеже и мен ме вълнува тоз въпрос щото наскоро си взех 12-струнка - някой да има идея какви разновидности се продават, щото доколкото ми е известно има няколко варианта на дублиращите струни - мойта в момента е както следва: 1-ва и 2-ра - унисон 3-та, 4-та, 5-та и 6-та - на октава А пък знам че има и някви варианти като например: 1-ва, 2-ра и 3-та - унисон 4-та, 5-та и 6-та - на октава както и първия вариант, обаче с 6-та струна на 2 октави. Цитирай
Recommended Posts