Petro Публикувано Януари 17, 2011 Публикувано Януари 17, 2011 скоро се сдобих с Емu 0404 usb.....обаче нещо прекъсва.След като го включа свиря малко време и после почва да пръщи и преекъсва....ако можете да помогнете много ще съм благодарен. Някъде четох ,че било от драйвъра и се оправяло с малко ръчкане по настройките, оначе каде точно трябва да се "ръчне "......помогнете моля Цитирай
VSTi Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 ами първо виж докато свириш, дали се променя натовареността на процесора, ако си с кубейс или нещо такова. Ако има промяна, значи имаш и проблем извън настройките. ЗА начало виж буферсайз на каква стойност е - няма смисъл да падаш под 512 семпъла.Ако си с по-старо усб дъно, и ако имаш няколко различни дивайса по усб е твърде възможно да имаш хардуерни конфликти. ТОва се решава по няколко начина, като най лесния е да размениш портовете, и да редуцираш до минимум включените и неизползвани неща по усб. Това мога да се сетя за начало, а ако направиш някоя снимка на скрийна с настройките ще продължим дистанционно. Поздрави! Цитирай
serengeti Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 Като за начало не е зле да напишеш с каква конфигурация си,и с коя програма и при какъв случай ти прекъсва.Аз си реших подобен проблем с DPL latency checker- безплатна програма която можеш да намериш с гугъл.Пускаш я едновременно с програмата с която ти накъсва и от device manager изключваш едно по едно устройствата които обикновено дават проблем.При мен се оказа от CD то.Айде успех Цитирай
Petro Отговорено Януари 25, 2011 Автор Отговорено Януари 25, 2011 Ами играя си с Amplitube X-GEAR и смятам да опитам да запиша на Reaper , ама още не съм стигнал до там , той не товари особено процесора .Та премахнах прекъсването като изключих някакъв W-Lan adapter обаче остана един шум подобен на пръщене от радио между станциите , който DPL latency checker изобщо не засича....може би и при запис няма да се чува , ще пробвам тия дни. Цитирай
VSTi Отговорено Януари 25, 2011 Отговорено Януари 25, 2011 хм..... това с пращенето ако беше на PCI карта, ясно - сменяш слота по-далеч от видеокартата.... обаче на усб дивайс.... странно. Пробва ли да размениш портовете? И в дивайсмениджъра всички драйвери ли са инсталирани? Провери ли дали имаш конфликти? Това е важно, въпреки че и да имаш конфликти е възможна перфектна работа на аудиокартата. Това със шума е наистина странно, ако приемем че инсталацията на картата е минала без проблеми. БИ трябвало да се инсталират 3 различни устройства - усб дивайс, аудиоконтролер и миди контролер. Ако не е било така, ще се наложи деинсталация, ЧИСТЕНЕ на драйвери и регистри, и чак тогава нова инсталация в този ред, с поне две рестартирания (по спомени от ХР, за уин7 не съм тествал). пусни някакви скрийншотове.... така само гадая. Поздрави! Цитирай
VSTi Отговорено Януари 25, 2011 Отговорено Януари 25, 2011 хм..... това с пращенето ако беше на PCI карта, ясно - сменяш слота по-далеч от видеокартата.... обаче на усб дивайс.... странно. Пробва ли да размениш портовете? И в дивайсмениджъра всички драйвери ли са инсталирани? Провери ли дали имаш конфликти? Това е важно, въпреки че и да имаш конфликти е възможна перфектна работа на аудиокартата. Това със шума е наистина странно, ако приемем че инсталацията на картата е минала без проблеми. БИ трябвало да се инсталират 3 различни устройства - усб дивайс, аудиоконтролер и миди контролер. Ако не е било така, ще се наложи деинсталация, ЧИСТЕНЕ на драйвери и регистри, и чак тогава нова инсталация в този ред, с поне две рестартирания (по спомени от ХР, за уин7 не съм тествал). пусни някакви скрийншотове.... така само гадая. Поздрави! п.п. сега погледнах, че си заредил амплитюб... твърде възможно е да си попаднал на шумна симулация на китарна апаратура, пробвай да махнеш пресета, и да заредиш друг. Цитирай
Recommended Posts