prodanoff Публикувано Януари 13, 2011 Публикувано Януари 13, 2011 Имам няколко запитвания от разбиращите на тема звукозапис: Нямам някаква хубава звукова карта, затова не очаквам кой знае какво качество на звука. Вече няколко дни пробвам да записвам барабаните си с 3 микрофона . И трите са за малко барабанче или том. Звука от пулта излиза през мини стерео изход и отива към Line In на звуковата ми карта. Всичко е супер, но имам 2 проблема: -Звука е тих, колкото и да увелича пулта или каквото е да направя все е някакво, и аз не знам как да го обясня. Аби тихичко се чува. -При запис на барабаните аз свиря в ритъм с песента, а след като пусна да вида какво съм записал има съвсем леко разминаване. Записвам с asio4all драйвери през Reaper. Всичко това от звуковата карта ли се дължи или от нещо друго? Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 За нивото на звука, сигурно някъде има нещо което е намалено. С каква звукова карта си? Ако е вградена, провери дали си усилил line in входа от миксерана уиндоус, често допускана грешка е. Също в миксера на Reaper можеш да видиш дали няма чалъм да се усили нещо. А за разминаването което ти се получава, можеш да го компенсираш като разместиш записания трак леко назад докато се изравни с песента. Цитирай
Fallenblood Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 с asio4all гол запис може да се размине с буфер под 256. освен това задай 0 за latency compensation в панела на asio. ако още се разминава - влачиш с shift за фино наместване... Цитирай
Recommended Posts