vovcho Публикувано Март 26, 2006 Публикувано Март 26, 2006 Е сега ми хрумна преди малко. Може ли на концерт, вместо с някакво 15-30 ватово кубе, да вземеш един DI BOX и един дист и да си свириш така, направо в пулта? Защото честно казано ми писна да мъкна разни усилватели (няма да казвам къде (засега)) и звука да ми един и същ Или викате да не се права на мизерник и да си мъкна кубетата? Цитирай
bigjav Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 Понеже не свиря много често, не ми е писнало да си нося кубето. А, е тежко, та знае ли се...... Но, си държа на звука, който си вади, така че не ми се занимава с безкрайно пробване на дистове кой 6те го замести най-добре! Плиус това, кубето е един прекрасен монитор. И докато с някакво камионче докараш драйв, какво правим с клийн гитар, изклиучваш камиончето и китарата отива директно в пулта, па макар и да минава през ДИ бокс? Не6то не ме кефи таз идея. Цитирай
Katsko Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 Е сега ми хрумна преди малко. Може ли на концерт, вместо с някакво 15-30 ватово кубе, да вземеш един DI BOX и един дист и да си свириш така, направо в пулта? Защото честно казано ми писна да мъкна разни усилватели (няма да казвам къде (засега)) и звука да ми един и същ Или викате да не се права на мизерник и да си мъкна кубетата? носи си кубето,вервай ми Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 (Редактирано) DI box направо - не. Смешно ще звучи. Ако от друга страна, обаче имаш и някаква добра кубе-симулация, по - добре от нея - в пулта. Така ще си спестиш мъкненето на тежкото кубе и 95% шанс кубето ти да не е добре озвучено от гадни микрофони, некадърен тонрежисьор(или палячо, който изпълнява тази длъжност)/ лошо помещение и други подобни. Не се знае къде може да попаднеш, така че според мен всъщност е най-добре да имаш качествена амп симулация, включена направо в пулта. Аз, например, ако имам лаптоп, ще да нося него и китарата, ще да свиря през Guitar Rig 2, или RevalverII, и направо в пулта. Бих му направил и една USB педалиера, и бих си свирил само с него и китарата, никакви педалчета даже. А пък ако имаще 2-3 лаптопа, единия от които със 8-входова звукова карта, щях да прекарам всичко през него, и нямаше изобщо да се налага да има тонрежисьор/пулт, а само усилвател и колони. Така голяма част от работата щеше да е свършена предварително. Редактирано Март 26, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
vovcho Отговорено Март 29, 2006 Автор Отговорено Март 29, 2006 ЕЕЕЕ Ти па Компютри чак... Иначе, мерси за идеите. И тоя път ще си мъкна кубето, че няма за кога да си ги права тея машинки. Важното е, че "можело" Мерси пак. Цитирай
bobalan Отговорено Март 30, 2006 Отговорено Март 30, 2006 А пък ако имаще 2-3 лаптопа, единия от които със 8-входова звукова карта, щях да прекарам всичко през него, и нямаше изобщо да се налага да има тонрежисьор/пулт, а само усилвател и колони. Така голяма част от работата щеше да е свършена предварително. това е утопия. Казвам го, за да насочите мечтите си в някоя по-смислена посока. -ако колонажа не е настроен както трябва и компютъра на Боб Рок да занесеш пак групата ще звучи зле -ако групата не може да свири дори към лаптопа на Боб Рок прибавиш лаптопа на Боб Катз пак ще звучи зле -дори колонажа да е настроен както трябва, а чека на лаптопа е направен предварително на друго място и ти го донесеш и го включиш - пак ще звучи много зле и ще трябва да се прави наново чек. Виждал съм такива неща, затова казвам <_>Единствения ти шанс това да проработи е тонрежисьора да си има лаптоп и да си познава добре апаратурата. Тогава наистина шанса за звук се увеличава стократно. Но ако тонрежисьора има свестен миксер и си познава добре апаратурата - пак ще има як звук. Цитирай
wessy Отговорено Април 7, 2006 Отговорено Април 7, 2006 (Редактирано) А пък ако имаще 2-3 лаптопа, единия от които със 8-входова звукова карта, щях да прекарам всичко през него, и нямаше изобщо да се налага да има тонрежисьор/пулт, а само усилвател и колони. Така голяма част от работата щеше да е свършена предварително. това е утопия. Казвам го, за да насочите мечтите си в някоя по-смислена посока. -ако колонажа не е настроен както трябва и компютъра на Боб Рок да занесеш пак групата ще звучи зле -ако групата не може да свири дори към лаптопа на Боб Рок прибавиш лаптопа на Боб Катз пак ще звучи зле -дори колонажа да е настроен както трябва, а чека на лаптопа е направен предварително на друго място и ти го донесеш и го включиш - пак ще звучи много зле и ще трябва да се прави наново чек. Виждал съм такива неща, затова казвам Единствения ти шанс това да проработи е тонрежисьора да си има лаптоп и да си познава добре апаратурата. Тогава наистина шанса за звук се увеличава стократно. Но ако тонрежисьора има свестен миксер и си познава добре апаратурата - пак ще има як звук. напълно съм сигласен и въпрос към Евтим: а ако лаптопа забие ? :) "Съжалявам за паузата ама Бил Гейтс е педераст!!!" "Момент само да настроя драйверите на картата" Редактирано Април 7, 2006 от wessy Цитирай
KingdomX Отговорено Април 7, 2006 Отговорено Април 7, 2006 малко офтопик... При мен не винаги става това което искам...нося сума си простотии, за да може накрая да свиря с процесор ...по темата:носи си кубето Цитирай
Recommended Posts