borilcheto Публикувано Януари 11, 2011 Публикувано Януари 11, 2011 (Редактирано) Здравейте, искам да помоля за някакъв коментар за тази китара http://bad_link.eu/product/3942/jackson-js...rose-black.html Ще си купувам електрическа китара и търся. Ще свиря метъл от рода на Металика. Отделил съм до 660 лева. Искам формата да е Flying V model. Искам китарата да е нова. Да има ТРЕМОЛО. Можете ли да ме насочите към някой модел. Чудя се защо горепосочената китара е толкова евтина в сравнение с другите от този модел, които са по 700 лева. Jackson добра фирма ли са ? Мерси за отговорите. Редактирано Януари 11, 2011 от borilcheto Цитирай
Георги Тотев Отговорено Януари 11, 2011 Отговорено Януари 11, 2011 За пръв път чувам за тази фирма Jackson, еле па за модел Flying V. Какво ли чудо на техниката ще да е??? А това ТРЕМОЛО не знам какво е, сигурно е абривиатура! Ся по темата, пич хващал ли си такава китара, колкото и добре да изглежда не е за всеки (особено упражняващ се седнал). Иди до някой магазин за музикални инструменти, където предлагат този тип китари! Пипни, посвири, усети я! Ако ще е само за да се снимаш с нея и да си я държиш за украса става Поздрави! Герги Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 11, 2011 Отговорено Януари 11, 2011 Джаксън са много добра фирма и китарите им са перфектни за метъл ... най евтините В-та на Джаксън са по 400 лева .. в магазин Х обаче нямат тремоло иначе другите В-та които са с флойдки са по 800 лева .. по добре си вземи джаксън динки модел перфектни са ... много са удобни имат тремоло и всичко от което се нуждаеш .. Цитирай
borilcheto Отговорено Януари 11, 2011 Автор Отговорено Януари 11, 2011 в магазин Х обаче нямат тремоло Tова какво значи? Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 11, 2011 Отговорено Януари 11, 2011 в магазин Х обаче нямат тремоло Tова какво значи? Искал съм да напиша че в магазин Х нямат В-та за по 600 лева с тремоло ... то попринцип няма май такъв модел .. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Януари 11, 2011 Отговорено Януари 11, 2011 Има. Ей сега проверих. Поне в сайта: Ще ти стигнат парите (реших да не казвам цена, защото ще ме набедите, че правя реклама). Успех! Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 11, 2011 Отговорено Януари 11, 2011 А вярно че има не съм видял съжалявам .. но все още ти предлагам да си вземеш Джаксън модел динки ... по удобно ще ти е ... Цитирай
Annonnymоus Отговорено Януари 11, 2011 Отговорено Януари 11, 2011 Не го възпирай човека, нека си вземе каквато китара му е на сърцето. А иначе Динкито може и да е един вид по-удобно, но според мен е до свикване. На мен ръбатия Warlock ми е удобен, странно, нали? Цитирай
borilcheto Отговорено Януари 12, 2011 Автор Отговорено Януари 12, 2011 (Редактирано) Мерси хора. На мен притесненията са ми, че китарата може да е китайска, но се оказа че се сглобяват в Индия и произвеждат в САЩ. Никога досега не съм пазарувал от онлайн магазин. Нали не е измама и китарата си е на истинската фирма, а не някво менте? Редактирано Януари 12, 2011 от borilcheto Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 12, 2011 Отговорено Януари 12, 2011 Не го възпирай човека, нека си вземе каквато китара му е на сърцето. А иначе Динкито може и да е един вид по-удобно, но според мен е до свикване. На мен ръбатия Warlock ми е удобен, странно, нали? Не е странно защото Уарлока има извивки и там можеш да си подложиш китарата(на бедрата) в седнало положение докато при В-тата трябва да се изкривиш по някакъв начин за да си я наместиш Цитирай
Annonnymоus Отговорено Януари 12, 2011 Отговорено Януари 12, 2011 Аз на Лока свиря така, както се свири на V-тата - между двата крака и грифа на около 45 градуса, така наистина ми е по-удобно. Ако я държа на десния крак, така както повечето държат китарите си, грифа ми идва прекалено хоризонтално и си свивам доста дясната ръка, което за мен е неудобно. А и тази.. стойка?? е по-близка до свиренето прав и е по-лесно да свикнеш, поне според мен. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Януари 12, 2011 Отговорено Януари 12, 2011 Аз на Лока свиря така, както се свири на V-тата - между двата крака и грифа на около 45 градуса, така наистина ми е по-удобно. Ако я държа на десния крак, така както повечето държат китарите си, грифа ми идва прекалено хоризонтално и си свивам доста дясната ръка, което за мен е неудобно. +1. Само дето Джаксъните имат сериозен проблем - жака влиза на 45 градуса към лявото "крило". Даже да е букса пъд ъгъл пак ти подпира крака неудобно. Към автора: Първия път като си купувах китара гледах да е черна, с отворени хъмбъкери, и най - вече - "триъгълна". mellow.gif Като си избирах втората гледах как звучи (преди всичко), от какво е правена, как е правена ,какви са адаптерите, дали ми е удобна - и накрая, как изглежда и каква марка е. mellow.gif т.е. за**и ги тия г*зарии, ако искаш да се учиш да свириш вземи някое приятелче което разбира и пробвайте варианти в някой музикален магазин. Ако си държиш на "триъгълния" дизайн, по магазините съм виждал: - Hamer Vector (без тремоло) - Cort - Някъв си, RR форма с тремоло, май лиценз на Khaler (не помня вече) - Stagg - без тремоло - Jackson KV/RR - с тремоло са по-скъпите модели - BC Rich - виждал съм на няколко места, трябва да се огледаш Цитирай
bustard Отговорено Януари 12, 2011 Отговорено Януари 12, 2011 Истината е следната: Иди в РФ и пробвай всичко, купи си това което ти е най-удобно щото звукът не е нещо голямо, имам втората най-саката китара на света с Single-Coil адаптери ,но я накарах да звучи както ме кефи. Лично за мен, за разлика от повечето китаристи, Strat, Superstrat, Les Paul и SG са много неудобни, не ги понасям и не мога да . За разлика от тях Explorer, Flying V, King V Big Red, King V Double Rhoads, Rhoads, Star, Kelly, Kelly Star(да пробвал съм, и ме е яд ,че вече не се произвежда)и Warrior са много ми много удобни! Цитирай
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Jackson са баш за кланье!Хеви, дет, блек, траш абе, резачки са си и са изключително добри.За мен по-доброто е Jackson Kinv V (Randy Rhoads, много е яка и съм чувал, че е удобна, но не съм я пипал), по-евтино е и си е Jackson, в смисъл, че не е някой си стаг там...вярно, другото е Gibson, ама е пара.Хората правилно те насочиха - ако не си държал такова чудо, ще е по-добре да го направиш преди да купиш.Успех с избора! Цитирай
Recommended Posts