badValue Публикувано Януари 3, 2011 Публикувано Януари 3, 2011 Здравейте, за много години .... честита 2011 тъй като не съм виждал подобна тема реших да дам няколко идеи.... не че в youtube няма безброй клипове ама все пак това е още един тачин да се подсети човек... ... необходими инструменти : бормашина 3мм и 15мм бургия за дърво пиезо - жак -> endPin пробих мястото, където беше преди това захващането за колан с 15ката (по принцип 12-13 също би било подходящо) след това в единия край под долното мостче(3мм) свързват се ... и се "затваря" китарата ... трябва да се намали висовината на мосчето с дебелината на пиезото за да се върне предния "екшън".. и плъгАндПлей ... забележки могат да се монтират и потенциометри за тон/волюм.. в тази имплементация е пропуснато май това е с прости думи ако има въпроси ... питайте.. вярвам има и доста по компетентни от мен които биха могли да отговорят .... ..... инвестицията е около 20лв (ибей) Цитирай
Krasi63 Отговорено Април 18, 2011 Отговорено Април 18, 2011 Здрасти Аз правих същото на моя син на един СТАГ, но имаше и еквалайзер и рязах Китарата отстрани, издялах под мостчето с една финна машинка толкова, колкото беше височината на Пиезото и стана супер. Но сега си Взех един Нов Акустичен Epiphone и хич не ми се режи Китара отстрани, и точно това смятам да направя монтаж на пиезо без потенциометрите. Та въпросът ми е: Само с това пиезо и свързване към Жака, звукът добър ли е? Поздрави Цитирай
ivansky Отговорено Май 25, 2011 Отговорено Май 25, 2011 и на мен ми е интересно. предполагам, че ще стане добре и без контрол на звука, особено ако китарата мине през някакъв еквилайзер. badValue, дай линк в ибей за пиезо в ибея, че не намирам евтини и каква е разликата между пиезо и трансдюсер? Цитирай
Fallenblood Отговорено Май 26, 2011 Отговорено Май 26, 2011 (Редактирано) ^ "piezoelectricity" е принципът на действие, "transducer" - целта (т.е. самото у-во). "пиезо" освен това звучи по-добре на побългаренски krasi63, след пиезоадаптер мисля че е добре, да не кажа задължително, да има някакъв предусилвател - ако не искаш да си го вграждаш в китарата, можеш да си го закачиш примерно на колана. има такива купешки устройства. един прост буфер с 5-10 чарка накръст и една батерийка 9в също би свършил някаква работа. след това задължително еквалайзер - аз намалявам средните честоти и режа всичко под 80-100Хц. много е препоръчително да се сложи и reverb, може би преди това и някакъв къс delay - пиезото не предава звука на китарата такъв, какъвто го чуваш, а единствено вибрациите под магарето, тия ефекти оправят положението много. за да звукне хубаво, ще трябва да му закачиш някой и друг ефект, няма как. Редактирано Май 26, 2011 от Fallenblood Цитирай
Recommended Posts