Jump to content
Българският форум за музиканти

Kid Antrim Music


Recommended Posts

Колеги, знаете ли нещо за Kid Antrim Music? Получих и-мейл от тях, в който предлагат да издадат една-две мои песни в някаква компилация. И вече един час седя и разглеждам сайта им ( http://www.kidantrimmusic.com/ ), опитвайки се да разбера каква им е файдата от цялата история и (типично по български) се чудя дали не е някаква прецакня. Истината е, че са чули някакви мои проекти в един сайт, където ги бях качил, решили че са добри и че могат да ме издадат в някаква тяхна компилация... Искат до два месеца да им пратя готов материал. Е, какво ще кажете, да го направя ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е какъв е проблема?Пари не ти искат,така че как да те прецакат?Единственото което се сещам е да си чуеш песента в изпълнение на Маикъл Джексън например обаче видиш ли парчето е с авторски права и т.н. и ти псуваш цял живот.

Което е малко вероятно разбира се.

Не виждам какво губиш!

Има лесно.Регистрираш го и даи боже да го чуеш от М.Джексън.Е тогава настава веселба голяма ;)

Редактирано от tsetso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене файда ако има тя ще е за тях - щом ти ги искат без пари - явно ще използват музикалните ти идеи да спечелят от тях - ще направят някви компилации които ще качат на сайта пък може и да ги продават после - знаеш ли ги- няма да правят нещо ако не са на далавера !защо не ги попиташ дали няма да ти платят затова че ги използват ???На един мой познат която се занимава с такива неща- ми каза че ще му платят от някакъв сайт да могат да ги сложат там - да са в сайта и да ги слушат посетителите ,но той като композитор ще получи някви пари за това - значи би трябвало да плащат...не е лошо да ги попиташ дали няма да платят преди да се съгласиш !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво толкова ще стане,ако не платят,да речем за 2 парчета?Авторът ще позеленее от яд и ще умре от глад,защото на такъв зелен няма да сервират никъде?!С абсолютна сигурност няма да платят,като не получат нищо.

А я си представи,че платят,като ги пратиш...?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо доста непретенциозен ми се вижда сайта, а това е доста показателно.

Най-добре потърси в Гоошко мнения за тази фирма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кацко, не го съветвай да приема така безрезервно.

Когато искат от някой музикант неговите творби с комерсиална цел - на тях трябва да се гледа като на стока. А като всяка стока и тази си има цена.

 

Моят съвет е да си свалиш от нета /има го в правителствените страници,а и на други места/ ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО!!! В него трябва да намериш пасажите, отнасящи се до музиката. Отдели си ги в един файл и ГИ ПРОЧЕТИ 5-6 ПЪТИ!!!

 

След това ще знаеш какво да искаш, на какво имаш право и т.н. И то ще е обективно!

Успех!

 

Влад

 

п.с.

Можеш да им пишеш, че имаш интерес към предложението им и искаш да ти изпратят договора, за да го прегледаш!!!Без договор не пращай нищо!!!

 

В.

Редактирано от Vlad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четете бе хора, то си пише :D

 

http://www.kidantrimmusic.com/id16.html

 

Накратко - тези ентусиасти правят компилации от парчета на никому неизвестни автори. Записват ги на CD-R дискове и после не ясно какво ги правят - или ги продават или ги раздават - не видях нищо по темата.

 

Ако твоето парче участва в компилацията, авторските права си остават твои. За да участва обаче, ти ще трябва да платиш 49,99 доларчета. Нищо не получаваш в замяна, освен това твоето парче да е част от някакъв диск, от който ти няма да печелиш нищо. Косвено е споменато, че този диск се дистрибутира и между разни лейбъли, вероятно с идеята да създадат усещане, че може някой лебъл да те хареса и да реши да те издава, но не се казва нищо явно по въпроса.

Редактирано от niki123bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за съветите, бяха много полезни! И все пак... безплатен обяд няма - няма да тръгна да успявам преди да свикна с това, нали :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.