The GAPer Публикувано Декември 28, 2010 Share Публикувано Декември 28, 2010 Скъса ми се онзи ден първата струна(бях с девятки) и реших да ги сменя с 10-ки.Винаги съм си ползвал тунера за настроийване,но с новите струни не успява да настрои правилно струните(първа я показва като 2 и така и с другите).Дали са гадни струните или трябва да си търся нов тунер.Ето с такъв съм http://www.musicworld.bg/bg/c_663/i_23840/FZONE_FT_009.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Veli345 Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 проблема не е от струните освен ако си объркал реда им (първата трябва да е най-тънка) тунерите понякога показват грешни неща но все пак новата струна си е нова и пада доста трябва да се настройва за да не пада в началото; пробвай с вградения тунер на Guitar Pro Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 Пробвай да настройваш по флажолета на 12-то прагче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The GAPer Отговорено Декември 29, 2010 Автор Share Отговорено Декември 29, 2010 Мерси много за помоща.С Guitar pro стана, но май е крайно време да се науча и по слух Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Veli345 Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 ако имаш добър слух не е проблем да ги настройваш и по слух, но все пак не е абсолютно точно освен ако не си много добър Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ex74 Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 ^ lawz Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Miss Independent' Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 Здравейте ! Казвам се Джесика и преди няколко дни ми подариха китара ! Аз съм абсолютно начинаеща ! Уча се от интернет изцяло. Гледам клипове...днес започнах да чета първата книга от поредицата "Аз Рокясах" на Юли Марков. Въпроса ми е : Как да настроя своята китара по слух ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 Само със слух не можеш на първо време, освен ако имаш опит с класически инструмент. Ползвай някой онлайн тунер. Има и други - Гугъл ще ти ги покаже. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Miss Independent' Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 Много благодаря ! Всичко е точно вече ! Само трябва да се науча да свиря Много искам да забия нещо на Металика ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
momo81 Отговорено Ноември 14, 2013 Share Отговорено Ноември 14, 2013 Привет на всички, Вдигам тази стара тема, за да не отварям нова и да не си навлека гнева на някои от Вас с пускане на нова и респективно спамене. Не съм съвсем наясно как се настройва китара и след повече от две седмици ровене из нета и четене на теми по въпроса, се осмелих да пиша в този форум. Имам проблем с настройването на акустична китара. Използвам Тунер Fender AG-16. Каквото и да правя не успявам да настроя китарата. Струните са поставени правилно на китарата, от 1-6(най-тънка към най-дебела), но не успявам да накарам тунера да покаже 1Е, когато ударя първа струна. Натягам, отпускам.. резултат всякакъв друг, но не и 1Е. Същото се получава и с останалите струни. Реших, че тунера е повреден, но когато го съпоставя с онлайн тунерите реагира правилно(пускам някой онлайн тунер, слагам моят до колоните на компютъра, плейвам първа струна на онлайн тунера - моят отчита 1Е.... отчита вярно и останалите струни), което ме навежда на мисълта, че тунера ми си работи. Има ли вариант китарата да не може да бъде настроена? Благодаря ви предварително и се извинявам за баналната тема, но не мога да намеря решения на проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts