L.K. Публикувано Декември 27, 2010 Публикувано Декември 27, 2010 Амбициран от темата за Гилморския звук се загледах в това видео на Дейв: Това ми е любимо за свирене парче , но все още има неизвестни за мен моменти. Такъв е двойният бенд A#, C, D, C, A# в 1:18 от 15-та позиция на 3-та струна. При вдигането с третият си пръст закачам 4-та струна и тя пльока. Какво да направя, за да се елиминира това закачане? Цитирай
muzicantini Отговорено Декември 27, 2010 Отговорено Декември 27, 2010 За да елиминирам закаченето на горни струни при бендове съм стигнал до следните изводи: - По-висок екшън - ниският екшън предразполага струните да се подпъхват под пръста и да "пльокат" - Някой пръст да покрива горните струни - примерно бенда го правя с втори и трети пръст, а първи пръст ляга като за баре, така че да заглуши горните струни. - Като вариация на горното - първо пръст бендва горната струна, така че да я закачат другите пръсти или поне да не се подпъхва под тях. - Струните да не са Еликсир - така и не успях да се науча да бендвам с тези струни, просто са ужасТно хлъзгави. Цитирай
Pepi01 Отговорено Декември 27, 2010 Отговорено Декември 27, 2010 Ами... mute-ване му е майката... Можеш да комбинираш докосване на горните струни с някой пръст на лявата ръка с palm muting от дясно... Пробвай, ще стане Цитирай
L.K. Отговорено Януари 29, 2011 Автор Отговорено Януари 29, 2011 На "по-висока китара" (с по-висок екшън) проблемът го няма. Сега какво излиза? Ще трябва да поддържам две китари - една ниска и една висока. Ниският екшън не е панацея. Цитирай
muzicantini Отговорено Януари 29, 2011 Отговорено Януари 29, 2011 ^ А за какво ти е супер нисък екшън? Според мен екшън под 1мм на 1 струна е неоправдано нисък, а до 1.5 мм без никакви затруднения може да се шреди. Цитирай
niki_jem Отговорено Януари 29, 2011 Отговорено Януари 29, 2011 Заглушавай с дясната ръка, можеш да пробваш с китката или с палеца с която си държиш перцето. Цитирай
Icarus Отговорено Януари 29, 2011 Отговорено Януари 29, 2011 Можеш да заглушиш околните струни с палец и безименен, докато трае тонът. Аз това го ползвам понякога като правя легато с лявата ръка, ама и за бендове върши работа. Иначе на по-висок екшън няма проблеми - аз карам на 2 мм и е чук Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Януари 29, 2011 Отговорено Януари 29, 2011 Ами... mute-ване му е майката... Можеш да комбинираш докосване на горните струни с някой пръст на лявата ръка с palm muting от дясно... Пробвай, ще стане Абсолютно, ей т'ва е начинът. За да не ти се подпъхват пръстите под струните - разумен екшън, и се озърташ повечко като свириш. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Януари 30, 2011 Отговорено Януари 30, 2011 - Някой пръст да покрива горните струни - примерно бенда го правя с втори и трети пръст, а първи пръст ляга като за баре, така че да заглуши горните струни. +1 При мен това спасява четата. - Струните да не са Еликсир - така и не успях да се науча да бендвам с тези струни, просто са ужасТно хлъзгави. Става, става, само трябва да изчакаш да се излющи "целофана" по тях. Цитирай
muzicantini Отговорено Януари 30, 2011 Отговорено Януари 30, 2011 Целофанът като се излющи, започва да стърже много грозно по праговете :X Цитирай
L.K. Отговорено Януари 30, 2011 Автор Отговорено Януари 30, 2011 Ей в парче Джеф Бек прави чисти дълбоки бендове. Първият в 0:20. Май вдига по-горната струна с по-задния пръст. Цитирай
Recommended Posts