Guest Публикувано Декември 26, 2010 Share Публикувано Декември 26, 2010 Първо искам да ви пожелая Честита Коледа и весело посрещане на новата година , а сега по същество. Пиша в раздела понеже се изчерпах от идеи и се надявам някой да ми помогне.Не знам дали темата е за тук или за раздел ремонт , ако модераторите решат , че не е за тук моля да я преместят.Китарата е акустична Ibanez V50 , а проблема и се състои в това , че имам бръждене само на първа струна , което забелязах днес след като ми се беше скъсала първа струна и реших да я сменя. Струната се скъса преди 3-4 дена , но сега имах възможност да я сменя.Интересното е че buzz-a се появява някъде от девето до тринайсто прагче , като на дванайсто и тринайство бръжденето преминава в заглушаване и не се чува почти нищо , а след тринайсто се оправя. С другите струни няма проблем , освен с трета струна , отново на девето прагче но само там. Първоначално реших , че е от truss rod-a и след две манипулации , от по горе долу 1/8 оборот имаше някакво подобрение , но незадоволително , след което върнах 1/8 оборот в обратната посока. Първите две завъртания бяха посока басовите струни , надявам сте ме разбрали. Проблема може да е и в седлото , което леко повдигнах припъхвайки под него в областта само на първа струна , малко парче хартия което оправи малко проблема. Бръжденето е най-вероятно от ниския екшън на първа струна заради седлото и мисля да го сменя , но защо до преди това не го е имало този проблем и защо не се оправя след отпускане на напрежението в тръс, рода надявам се някой с повече опит да успее да ми разясни ситуацията. Предполагам , че може и грифа да ми се е усукал. Всички проблеми , като че ли започнаха след смяната на предишните ми струни , с Elixir Nano Web , а преди това съм ползвал Stagg , но не мога да се сетя с каква големина , но бяха стандартни и не се различават много по дебелина. Също след поставяне на новите струни след около 2 седмици забелязах леко напукване на лака в долната част на грифа където се съединява с тялото , но не мога да кажа със сигурност кога се е появило. Снимка- Снимката е просто примерна. Благодаря за всяка оказана помощ. Весели празници. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 26, 2010 Share Отговорено Декември 26, 2010 Върни тръсрода в първоначалното положение, остави китарата да отлежи до утре с новата струна и пак провери как е хавата. Ако не се е оправила отпусни малко желязото и пак изчакай. Дървото не е гумено. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dobrev_s Отговорено Декември 26, 2010 Share Отговорено Декември 26, 2010 привет има голяма вероятност да се е разместило магарето при смяната на струмите провери дали тоновете на нулево и 12-то прагче са еднакви и ако не са премести магарето докато получиш еднакъв тон Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 26, 2010 Share Отговорено Декември 26, 2010 Първите две завъртания бяха посока басовите струни , надявам сте ме разбрали.обратно на часовника се отпуска Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Декември 26, 2010 Share Отговорено Декември 26, 2010 ^^Магарето няма как да се размести , защото пасва точно и няма място за разместване. ^Да завъртането беше посока обратна на часовниковата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts