Jump to content
Българският форум за музиканти

Странен Fret Buzz


Guest

Recommended Posts

Първо искам да ви пожелая Честита Коледа и весело посрещане на новата година , а сега по същество.

Пиша в раздела понеже се изчерпах от идеи и се надявам някой да ми помогне.Не знам дали темата е за тук или за раздел ремонт , ако модераторите решат , че не е за тук моля да я преместят.Китарата е акустична Ibanez V50 , а проблема и се състои в това , че имам бръждене само на първа струна , което забелязах днес след като ми се беше скъсала първа струна и реших да я сменя. Струната се скъса преди 3-4 дена , но сега имах възможност да я сменя.Интересното е че buzz-a се появява някъде от девето до тринайсто прагче , като на дванайсто и тринайство бръжденето преминава в заглушаване и не се чува почти нищо , а след тринайсто се оправя. С другите струни няма проблем , освен с трета струна , отново на девето прагче но само там.

Първоначално реших , че е от truss rod-a и след две манипулации , от по горе долу 1/8 оборот имаше някакво подобрение , но незадоволително , след което върнах 1/8 оборот в обратната посока. Първите две завъртания бяха посока басовите струни , надявам сте ме разбрали. Проблема може да е и в седлото , което леко повдигнах припъхвайки под него в областта само на първа струна , малко парче хартия което оправи малко проблема. Бръжденето е най-вероятно от ниския екшън на първа струна заради седлото и мисля да го сменя , но защо до преди това не го е имало този проблем и защо не се оправя след отпускане на напрежението в тръс, рода надявам се някой с повече опит да успее да ми разясни ситуацията. Предполагам , че може и грифа да ми се е усукал. Всички проблеми , като че ли започнаха след смяната на предишните ми струни , с Elixir Nano Web , а преди това съм ползвал Stagg , но не мога да се сетя с каква големина , но бяха стандартни и не се различават много по дебелина.

Също след поставяне на новите струни след около 2 седмици забелязах леко напукване на лака в долната част на грифа където се съединява с тялото , но не мога да кажа със сигурност кога се е появило. Снимка- Снимката е просто примерна.

Благодаря за всяка оказана помощ.

Весели празници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Върни тръсрода в първоначалното положение, остави китарата да отлежи до утре с новата струна и пак провери как е хавата. Ако не се е оправила отпусни малко желязото и пак изчакай. Дървото не е гумено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

привет има голяма вероятност да се е разместило магарето при смяната на струмите провери дали тоновете на нулево и 12-то прагче са еднакви и ако не са премести магарето докато получиш еднакъв тон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първите две завъртания бяха посока басовите струни , надявам сте ме разбрали.
обратно на часовника се отпуска
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.