Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Колебая се между два миди контролера:

1. http://www.musicworld.bg/bg/c_749/i_17434/..._Oxigen_49.html

2. http://www.musicworld.bg/bg/c_750/i_27751/...GER_UMX490.html

Ще се ползва за правене на хип-хоп инструментали.

Кажете кой от двата модела е по-добър вариант, тъй като цените им са почти еднакви.

Ако имате други предложения, помагайте!

Бюджетът ми е до 270 лева.

Мерси!

Отговорено

Здрасти.

Аз бих заложил на M-audio-то. Имам 2 контролера на M-audio. Много съм доволен от тях - супер стабилни и много удобни. Behringer не съм ползвал, но това, което съм виждал и опитвал в магазините не ми е харесало. Все пак те имат и по-малко опит в производството на MIDI контролери.

Добре е, ако някой колега може да сподели директни впечатления за тези модели, които си написал, защото моето мнение е индирекнто. Може в случая да греша.

Поздрави!

Отговорено

Аз мога да ти предложа един алтернативен вариант, при който ще се сдобиеш и със солидна колекция от звуци

http://www.thomann.de/de/arturia_analog_ex..._the_player.htm

Недостатък е, че няма 49 клавиша, но за хип-хоп едва ли ще се наложи да въртиш арпежи нагоре-надолу. Иначе, ако трябва да избираш между двете - М-аудио. Аз също имам М-аудио и нямам никакви оплаквания вече 2-3 години.

Отговорено (Редактирано)

Нямам възможност да пазарувам от интернет сега, затова ще заложа на M-Audio-то.

Благодаря за мненията!

Edit:Някой може ли да ми каже магазин в София, защото сега забелязах, че M-Audio-то го няма в наличност?

Редактирано от oth
Отговорено

Не е нужно да пазаруваш от интернет - през телефоните на musicworld.bg си поръчваш каквото си харесал от Томан и го получаваш в магазин на Динакорд или по куриер, ако не си от София, без да плащаш разходите на Томан за доставка.

Отговорено

Казаха ми, че чак след Нова Година навсякъде в БГ ще има M-Audio-то...Не ми се чакаше, но уви...

А иначе нужно ли ми е да е с 61 клавиша, защото гледам, че Oxygen 61 е само с 50 лева по-скъп?

Отговорено

Това дали ти са нужни 61 клавиша, ще си го прецениш сам. Защото, ако смяташ да свириш само "Тръгнал Кос" например, не само, че ще са ти излишни 5 октави, ами няма да ти трябват и черните клавиши. Четири човека ти казват едно и също, не знам какво повече има да се дъвче.