Jump to content
Българският форум за музиканти

Помогнете с мнение спешно


Recommended Posts

Аз имах възможност да ги тествам в един магазин. Около 10мин седях на тях, но беше отдавна, та ще говоря каквото помня.

 

А именно много ми харесаха падовете. Едни такива мрежести, поне мисля точно тия на Алезиса бяха, че се чудех измежду 3 марки и сетовете им в тоя ценови диапазон. Даже тия на Алезиса май бяха най-хубавите, поне на мен най-ми харесаха, заради най-добрата чувствителност измежду трите сета. Това което не ми хареса, беше че имаше 10 кита само, инак дали бяха хубави - непомня. Сори ама беше преди 3 месеца.

 

Изобщо непомня кой беше третия комплект. Само помня че и той беше с около 10-ина кита на него.

 

Втория, който аз лично си взех е Yamaha DTXPLORER. Понеже го имам от 3 месеца мога да ти кажа малко и за него. Като цена беше малко повече от другите. Взех го, защото от трите сета дето проучвах, той беше единствения с готин електронен кит на него и идва с двойно повече китове.

 

Дотук добре. Какви са недостатъците на Алезиса - немога да кажа. Ама мойта Ямаха има - падовете не са достатъчно чувствителни. Улавям ги, че в зоната далеч от шиша с който се прикрепят към рамката са по-чувствителни, докато към шиша си губят чувствителноста. Иначе са и по-твърди. Не е като да удариш нормален барабан. Да не говорим че имат два дефекта - при определени условия става крос-толк - праскаш един пад, заедно с него се обажда и звука на друг пад, ама форумци споделиха че с някви техники на стабилизация на рамката се оправяло. Друго което забелязах - при по-бързо удряне по един пад с две палки - незнам само моя комплект ли е така, ама някой удари остават неусетени. Друг голям проблем - кик-педала - свириш свириш и по едно време оп! педала остава в натиснато положение а крака ти само подскача върху него. Много се шашнах първия път щото тамън си се раздрънкал нещо и изведнъж касата изчезва и все едно буташ земята. А то какво - има едни болтчета дето са уж за корекция на напъна на пружината, дето всъщност държат и нея и болта към педала. Ама при свирене от вибрациите се разхлабват и долното просто се развива и пада от винта. Много се чудех как да ги блокирам. Още не съм измислил. Ей ако някой знае да каже. Чудех се дали да не сменя педала с друг, ама незнам дали става. А като говорим за педалите - този на хай-хета ми е много неудобен мен лично. Бая различава усещането от това на истинския педал. Павих му някакви настройки, ама пак. Незнам как е при Алезиса. Иначе модула е доста удобен.

 

Да кажа само, че откак го купих, настройките не съм закачал освен педала за хай-хета, евентуално ако оттам се оправя проблема с чувствителноста на падовете - незнам.

 

Айде успех ти и като купиш нещо кажи кое си взел и след теста как го намираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах го наскоро, тъй като се чудех какви барабани да си взема. Падовете са ок, добре се свири на тях. Според мен модулът е малко остарял обаче.

 

Проучи какви са ти вариантите за нов модул и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм си мислел да взема един Alesis DM6 обаче се отказах, немога да понеса липсата на динамика. В този ценови клас неможе ида очаквам такава но.... другото което е имам познат, който свири на такъв сет и му се спука гумата на падовете. Общо взето както каза учителя ми тоя сет става само за свирене на стик контрол на него. Но все пак по-добре от нищо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Изцяло подкрепям горното мнение...Дм10 Про е невероятен сет.От седмица имам такъв,и съм адски доволен :ban: Вярно не е много ефтин,но е в клас "лоу-прайс"...и както спомена колегата,динамиката е много важна,а при Дм10 е доста сполучлива,да не кажа отлична :thx: А на фона на Дм10,покупката на Дм6,че и на Дм7,направо си е лоша инвестиция.Успех !!!

Поздрави

Дидо

 

П.С:А и изглеждат страхотно ;)

Редактирано от EX-FLAMES
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото видях падовете на Алесис ДМ10 са 3 зонални а на Роланда 2... но някои ако има повече инфо нека спомене, че ми стана интересно и на мен :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, всички падове са 2 зонални ,единствено райд-а е 3 зонален,като заедно с краш-а имат choke :), което в допълнение на истинските месингови чинели пресъздава почти перфеkтното усещане за истински чинел :girl_cray2:

Редактирано от EX-FLAMES
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.