Mi6eiN Публикувано Декември 22, 2010 Публикувано Декември 22, 2010 ДАЙТЕ МНЕНИЕ ЗА ТЕЗИ БАРАБАНИ КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТЯХ ЗАСЛУЖАВАТ ЛИ СИ ----> Alesis DM6 KIT Цитирай
RaverWild Отговорено Декември 23, 2010 Отговорено Декември 23, 2010 Аз имах възможност да ги тествам в един магазин. Около 10мин седях на тях, но беше отдавна, та ще говоря каквото помня. А именно много ми харесаха падовете. Едни такива мрежести, поне мисля точно тия на Алезиса бяха, че се чудех измежду 3 марки и сетовете им в тоя ценови диапазон. Даже тия на Алезиса май бяха най-хубавите, поне на мен най-ми харесаха, заради най-добрата чувствителност измежду трите сета. Това което не ми хареса, беше че имаше 10 кита само, инак дали бяха хубави - непомня. Сори ама беше преди 3 месеца. Изобщо непомня кой беше третия комплект. Само помня че и той беше с около 10-ина кита на него. Втория, който аз лично си взех е Yamaha DTXPLORER. Понеже го имам от 3 месеца мога да ти кажа малко и за него. Като цена беше малко повече от другите. Взех го, защото от трите сета дето проучвах, той беше единствения с готин електронен кит на него и идва с двойно повече китове. Дотук добре. Какви са недостатъците на Алезиса - немога да кажа. Ама мойта Ямаха има - падовете не са достатъчно чувствителни. Улавям ги, че в зоната далеч от шиша с който се прикрепят към рамката са по-чувствителни, докато към шиша си губят чувствителноста. Иначе са и по-твърди. Не е като да удариш нормален барабан. Да не говорим че имат два дефекта - при определени условия става крос-толк - праскаш един пад, заедно с него се обажда и звука на друг пад, ама форумци споделиха че с някви техники на стабилизация на рамката се оправяло. Друго което забелязах - при по-бързо удряне по един пад с две палки - незнам само моя комплект ли е така, ама някой удари остават неусетени. Друг голям проблем - кик-педала - свириш свириш и по едно време оп! педала остава в натиснато положение а крака ти само подскача върху него. Много се шашнах първия път щото тамън си се раздрънкал нещо и изведнъж касата изчезва и все едно буташ земята. А то какво - има едни болтчета дето са уж за корекция на напъна на пружината, дето всъщност държат и нея и болта към педала. Ама при свирене от вибрациите се разхлабват и долното просто се развива и пада от винта. Много се чудех как да ги блокирам. Още не съм измислил. Ей ако някой знае да каже. Чудех се дали да не сменя педала с друг, ама незнам дали става. А като говорим за педалите - този на хай-хета ми е много неудобен мен лично. Бая различава усещането от това на истинския педал. Павих му някакви настройки, ама пак. Незнам как е при Алезиса. Иначе модула е доста удобен. Да кажа само, че откак го купих, настройките не съм закачал освен педала за хай-хета, евентуално ако оттам се оправя проблема с чувствителноста на падовете - незнам. Айде успех ти и като купиш нещо кажи кое си взел и след теста как го намираш. Цитирай
Ljubo Popov Отговорено Декември 27, 2010 Отговорено Декември 27, 2010 Пробвах го наскоро, тъй като се чудех какви барабани да си взема. Падовете са ок, добре се свири на тях. Според мен модулът е малко остарял обаче. Проучи какви са ти вариантите за нов модул и т.н. Цитирай
a1RwalK Отговорено Декември 28, 2010 Отговорено Декември 28, 2010 И аз съм си мислел да взема един Alesis DM6 обаче се отказах, немога да понеса липсата на динамика. В този ценови клас неможе ида очаквам такава но.... другото което е имам познат, който свири на такъв сет и му се спука гумата на падовете. Общо взето както каза учителя ми тоя сет става само за свирене на стик контрол на него. Но все пак по-добре от нищо Цитирай
Ljubo Popov Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Препоръчвам Alesis DM10 studio или pro, динамиката наистина си е необходима! Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 (Редактирано) Изцяло подкрепям горното мнение...Дм10 Про е невероятен сет.От седмица имам такъв,и съм адски доволен Вярно не е много ефтин,но е в клас "лоу-прайс"...и както спомена колегата,динамиката е много важна,а при Дм10 е доста сполучлива,да не кажа отлична А на фона на Дм10,покупката на Дм6,че и на Дм7,направо си е лоша инвестиция.Успех !!! Поздрави Дидо П.С:А и изглеждат страхотно Редактирано Януари 6, 2011 от EX-FLAMES Цитирай
kmfb Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Да използвам темата за да попитам - мнението ви за Roland TD-3 и сравнението му със споменатите по-горе? Цитирай
a1RwalK Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Доколкото видях падовете на Алесис ДМ10 са 3 зонални а на Роланда 2... но някои ако има повече инфо нека спомене, че ми стана интересно и на мен Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 (Редактирано) Не, всички падове са 2 зонални ,единствено райд-а е 3 зонален,като заедно с краш-а имат choke , което в допълнение на истинските месингови чинели пресъздава почти перфеkтното усещане за истински чинел Редактирано Януари 6, 2011 от EX-FLAMES Цитирай
Ljubo Popov Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 ^ Това на Алесис-а или на Роланд-а? На Алесис. Цитирай
Recommended Posts