herflik Публикувано Декември 20, 2010 Публикувано Декември 20, 2010 6та струни ми бръжди на почти всички прагове.Един приятел спомена че може грифа да се е усукал.Аз си вкарах филма и днеска цял ден си го гледам тоя гриф и май наистина е усукан ама може и да си внушавам ;] Та как да проверя дали наистина е усукан?Или изобщо от това може ли да се получи бръжденето?;] Пс-Китарата е с фиксиран бридж ако това има значение. Цитирай
dobrev_s Отговорено Декември 20, 2010 Отговорено Декември 20, 2010 Като за начало кажи каква е китарата откога се е появил този проблем пипал ли си нещо по нея. Цитирай
herflik Отговорено Декември 20, 2010 Автор Отговорено Декември 20, 2010 Китарата ми е Ibanez MBM 2 BK , донесена ми е от Германия преди 2 дена чистак нова , нищо не съм барал по нея. Цитирай
SviStyle Отговорено Декември 20, 2010 Отговорено Декември 20, 2010 Е, защо не пробваш да я сетъпнеш преди да се е усулал грифа????Все пак е китарка на два дена, може да не е барната като 'ората! Цитирай
Slacoth Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 (Редактирано) Та как да проверя дали наистина е усукан? Усукването е сериозен проблем и не знам доколко обратим.По-добре първо провери друго. Както си ти е настроена китарата я поставяш грифа да ти е на нивото на очите, натискаш 6 струна примерно на 1-во прагче, а с другата ръка същата струна примерно на 15-то прагче. Ако участъка от струната между двете "точки на натиск" не се допира в никое прагче, значи проблема е от ниско настроен бридж.Трябва да повдигнеш седлото за 6 струна. Ако обаче струната се допира до позициите, ще въртиш шиш (отпускане на тръс-род - обратно на часовниковата стрелка). Редактирано Декември 21, 2010 от Slacoth Цитирай
BWC Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 За китарата ти пише factory tuning: 1D 2A 3F 4C 5G 6D Споко няй - вероятно се нуждае от добър сетъп ако си в друг строй Цитирай
Ex74 Отговорено Декември 22, 2010 Отговорено Декември 22, 2010 (Редактирано) Редактирано Декември 22, 2010 от Ex74 Цитирай
Recommended Posts