CIH Публикувано Декември 20, 2010 Публикувано Декември 20, 2010 Здравейте хора, когато удрям шеста струна, се получава много странен жужащ звук от брижда. Не знам защо е така и нямам си на идея как да го оправя. Трябва да ударя силно за да се получи, но погато се вдъхновявам ме дразни като жужи така. Какво да направя? Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 20, 2010 Отговорено Декември 20, 2010 Да дадеш описание или снимки на бриджа,китарата,настройките ..другото е метане на боб. Цитирай
CIH Отговорено Декември 20, 2010 Автор Отговорено Декември 20, 2010 Да дадеш описание или снимки на бриджа,китарата,настройките ..другото е метане на боб. Китарата е Ibanez Grx70, настройки ... не знам аз говоря без да съм я включил към усилвател. иначе ползвам струни Yamaha деветки. Самия бриж едва ли има смисъл да ви го снимам, защото той си изглежда нормално. Иначе не мога да ви снимам точно моя бридж но ще ви намеря идентичен от интернет. Ето ви снимки. http://bg.wikizic.org/Ibanez-GRX70/gallery-1.htm http://www.gitaar.net/forum/index.php/file...147/Foto105.jpg Цитирай
CIH Отговорено Декември 20, 2010 Автор Отговорено Декември 20, 2010 Оправих го. Мястото на бриджа, където влизат струните, има нещо като плъзгачи. Те се местят като въртиш едни болтове. И така дръпнах плъзгача доста назад и тя спря да жужи. Имам предвид струната. Но кажете ми хора, защо се получава така. За какво са тези плъзгачи и защо когато дръпнах единия назад, така че да опъне струната нещата се оправиха. Междо другото още не съм настроил струната и има малка вероятност след като я настроя като я отпусна пак да се появи проблема. Цитирай
CIH Отговорено Декември 20, 2010 Автор Отговорено Декември 20, 2010 Да ама сега като ударя на някоя по-високо прагче, примерно 10то и пак жужи. И тоя проблем го има само при шеста струна. Кажете какво да правя. Цитирай
muzicantini Отговорено Декември 20, 2010 Отговорено Декември 20, 2010 Опиши го това "жужене" по-добре. Звънти в праговете ли или някъде по самия бридж. Може да изпада някой елемент в резонанс, може грифът да не е правилно сетъпнат, може да е прекалено нисък екшънът при 6 струна. Цитирай
Recommended Posts