slayer_fox Публикувано Декември 28, 2004 Публикувано Декември 28, 2004 Що за струни са тия флетуаунд. На такива никога не съм свирил, а май не съм и виждал. Някакви плоски ли са, какво? Като прочета думата flatwound си представям плоските червеи дето ги учехме по биология. Не позначам човек който да използва такива (а може и да познавам, ама да не ми е споменавал). Да не би да се използват само в джаза или нещо подобно? Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 да, с тях се свири на така наречените холоубоди китари(полуакустични), с тях се свири главно джаз. аз свиря с такива и за джаз са просто задължителни. готиното е, че самите струни са абсолютно гладки, и доста по-дебели (10-50, 11-52 и така до 15-60 , трета струна е навита. дават много хубав и плътен звук и добро звучене при глисандо ( доста се използва при джаз китарата за разлика повдигането). малко по-скъпички са от обикновените струни, но пък издържат доста по-дълго. ми това е май общо взето всичко. Цитирай
assoass Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 за басове сыщо съществуват такива струни,но се използват главно на фретлеси Цитирай
pacman Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 на roundwound струните 'телта' която е навита на по-дебелите струни (в случая с бас- всичките), е с кръгло сечение, а flat-wound-а е навит с нещо като лента, в резултат което се получава глладка повърхност на струната. Както каза assoass се използват главно на фретлеси, но не само. Jazz bass в не толкова близкото минало са били също с такива струни , още преди да се появят електрическите фретлес басове Цитирай
One_Voice Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 значи не свириш ли jass не ти трябват Цитирай
pacman Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 ее няма такова нещо просто зависи какъв звук търсиш аз преди време на първия бас (кремона, ръзбиръ съ) по неволя свирих с flatwound няколко месеца, които бяха оригиналните струни (на 10-15 год.) Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 Даммм... Аз имах тук някъде почти 2 комплекта такива струни за бас. Някакви източногермански от едно време са мисля и са нови дори. Някой ако ги иска ги подарявам, щот аз за нищо не ги ползвам. ПП: ама трябва да дойде до Пловдив да си ги вземе де Цитирай
assoass Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Колко лева е влакът до Пловдив?.Аз съм навит да дойда!!!Ей така-за тръпката,пък и не само. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Ако си студент 6-7 лева е отиване и връщане. Ще ти покажа най-хубавите кръчми. Пък и струнките не са лоши - имам 1 комплект + още 3 за резерва. Добре си дошъл. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 30, 2004 Отговорено Декември 30, 2004 един полуофтопик по темата моля ви, не правете грешката, която аз направих днес, а именно - купих си струни за китара Фендер Флетуаунд. те са единствените които се предлагат по магазините в бг. цената им е прекрасна - около 15лв комплекта ( иначе този тип струни са от 13 до 40$). обаче противно на очакванията трета струна е навита с обикновена намотка за акустична китара!!!!!! и по дяволите си има гадното стържене като правиш глисандо аз винаги съм бил на мнение, че фендер са леваци ама аз съм си тъп, че се подлъгах. ако на някой му трябват такива струни - да купи или дадарио или ла бела!!!! Цитирай
Recommended Posts