backfire Публикувано Декември 17, 2010 Share Публикувано Декември 17, 2010 Здравейте , Понеже не открих нищо сходно реших да пусна тема. Проблемът е с 6 тата струна (най - дебелата ). При включен дисторшън канал звукът от нея не е достатъчно остър и сякаш липва желаното изкривяване. На лице е "разливане" , което заглушава другите тонове при бързо свирене и при бързи рифове не се получава нищо (липсва стегнатост).Трудно се постига желаната ритмичност. Струната е настроена добре и при чист канал няма проблеми. Пробвах много трикове, но нищо. Китарата е нисък клас IAXE 629 Behringer и знам, че не е кой знае какво, но за сега това ми стига. Моля за мнения ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Декември 17, 2010 Share Отговорено Декември 17, 2010 Може адаптерите да се вдигнат или свалят от страната на 6-та струна . Пробвай да видим дали има ефект. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 17, 2010 Share Отговорено Декември 17, 2010 Китарата не възпроизвежда добре ниските тонове. Разни вълни в тялото се събират и изваждат по неприятен за теб начин. Ако с нова струна не се подобри положението следващия път търси тежка махагонова китара с дебел гриф. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guitar Freak Отговорено Декември 17, 2010 Share Отговорено Декември 17, 2010 Ако свириш на нек адаптера е нормално да не се чува.Пусни бридж адаптера и виж дали има проблеми Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backfire Отговорено Декември 19, 2010 Автор Share Отговорено Декември 19, 2010 Лошото е , че независимо от смяната на адаптеририте звукът не се променя. Просто ми се струва, че нискте ниакакви ги няма. На същия амп. пробвах един Less Paul направо е сила. Цепи здраво . Звукът е плътен и направо кърти явно китарата нещо е умряла.Кофти .... .Пробвах и през Guitar Rig. По добре е ама пак го няма здравото звучене типично за металаааа.Ето такъв звук ми се иска http://www.youtube.com/watch?v=l6De036vRWA&feature=related да се получи ама вместо това става какафония Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Декември 19, 2010 Share Отговорено Декември 19, 2010 Какъв е ампът все пак? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backfire Отговорено Декември 19, 2010 Автор Share Отговорено Декември 19, 2010 CORT MX 15 R Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backfire Отговорено Декември 21, 2010 Автор Share Отговорено Декември 21, 2010 Смених струната е май е по добре оообаче интонацията нещо не моем да докарм бяга на Е# на 12 прагче и това е . Дайте акъл ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 21, 2010 Share Отговорено Декември 21, 2010 Бутай седлото назад. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backfire Отговорено Декември 21, 2010 Автор Share Отговорено Декември 21, 2010 Бутай седлото назад. За лош късмет няма повече накъде до края е ! Струва ми се че грифът е къс мама му .... Абе евтиниии китари ....... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 21, 2010 Share Отговорено Декември 21, 2010 Пак ще сменяш струната с по-дебела/тънка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backfire Отговорено Декември 21, 2010 Автор Share Отговорено Декември 21, 2010 Пак ще сменяш струната с по-дебела/тънка. Накъде по повече от 9 - ки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 21, 2010 Share Отговорено Декември 21, 2010 10, 11, 12 - имаш избор. С каква 6-та струна се е получавала точна интонация? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backfire Отговорено Декември 21, 2010 Автор Share Отговорено Декември 21, 2010 (Редактирано) 10, 11, 12 - имаш избор. С каква 6-та струна се е получавала точна интонация? Значи фабричните бяха 9 ки, но го има и другия момент 4е може да не съм го забелязал преди т.е. да си е било фабричен дефект. А като се замисля на този тесен гриф по дебели струни май ще стане цирк. Сега възможно ли е не знам вече се депресирам . . Имам чувството че и механизма на седлото вече не реагира адекватно на въртенето на винта та се налага да го побутвам (самото седло) малко след развиване. Не съм въртял много едва 10 - 20 пъти и то леко. Made in China designed by Behringer Редактирано Декември 21, 2010 от backfire Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 21, 2010 Share Отговорено Декември 21, 2010 Свали седлото, разгледай му резбата, ако има пружина на болта можеш да я свалиш. Можеш дори да го скъсиш откъм задния край с една пила или на шмиргел. Едно измерване на мензурата с рулетка също ще ти даде насока за търсене на причината. За такива отклонения обикновено се гледа в магазина. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts