Jump to content
Българският форум за музиканти

Начинаещ


heavy^fuel

Recommended Posts

Здравейте,нов съм във форума както се забелязва.

Значи - уча се да свиря на китара от година половина.Най-важните акорди ги научих и ги упражнявам да ги свиря гладко един след друг.Мажорните и паралелните тоналности също.Мажорните гами и образците им също.От време на време по някой таблатура и ми се отдават стига да не са супер трудни.

Ще продължа да уча и минорните там нещица.

 

Уча се на ел.китара и искам да свиря в областта на рока.

 

Знам,че всичко ще върви напред със свирене но искам да получа съвет от вас какъв е найправилния начин по ,който да се развивам.Често попадам на разни статии какво е най-добре и какво да не се прави и се обърквам.

 

Благодаря за вниманието. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз бих те посъветвала да тръгнеш на уроци по китара,защото така можеш да напредваш много по-бързо и по-лесно да усвояваш нещата,когато някой ти ги обеснява.

Защото за година и половина самообучение и само акорди и гами не е особено много-за това време ако ходиш на уроци и сериозно се занимаваш ще напреднеш невероятно много.Всъщност стига да си сериозен можеш и без уроци да напредваш колкото си поискаш.Всичко е в твои ръце.

Защото все пак може да не искаш да ходиш на уроци.

 

Хубаво е да знаеш теория,защото тя винаги помага.И е добре,че свириш разни гами.Опитвай да вадиш някой песни и по слух,защото е много полезно за развиване на слуха.В началото може да не се получава,но с времето ще се научиш.Защото все пак не всичко е таблатури. B)

Свири и ноти от време на време,защото те пък са най-полезни.

B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да точно че ходя на уроци,но съм прекъсвал малко и не бях толкова сериозен и сега съм се стегнал.И найстина схващам нещата дето ми ги обяснява даскала а той е доста къдърен.Явно не се старая колкото трябва.А какво разбираш под това да съм напреднал много в сравнение с това,което вече знам? B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво разбираш под това да съм напреднал много в сравнение с това,което вече знам?  B)

ми ти си го каза сам-че не се стараеш колкото трябва и че не си бил достатъчно сериозен B) ако беше,щеше да знаеш :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми то това е ясно и сега ми е криво,ама исках ако можеж да се конкретизираш.Например : това и това би трябвало вече да го знаеш.Макар е,че е доста относително да се прави такава прогноза тей като всеки напредва различно. B) Исках просто за някаква ориентация да знам. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ок.Да свириш разни сола,да вадиш по слух някои песни,абе да свириш много неща,ако имаш въображение да измисляш свои парчета.Всъщност това е толкова индивидуално,че е невъзможно да се каже какво трябваше да можеш да правиш.Откъде да знам,1 година за акорди може да е нормално за някои,за други да не е.

Всеки се развива различно. B) Важното е да имаш желание и постоянство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първото и най-важното - да си намериш даскал, го казаха колегите

аз ще ти препоръчам и да гледаш много видео уроци, те също помагат адски за заучаване на нови техники и разни гъзариики, все пак колкото и да е добър учителя ти не може да ти покаже всичко :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич не че нещо ама за година и полвина толкова малко...

зле е работата

не искам да се хваля ама първия месец като просвирих и на другия от училище искаха да свиря на някакъв концерт Светлина на Валди Тотев което си е акорди разложени и тряя се поработи нали за акорди да знаеш и да разлагаш с пръсти...нищо особено.И си научих основите за не повече от месец със свирене по 3-4 часа на ден(и не само нея де;П)

та идеята ми е че явно се отнасяш прекалено несериозно и даже да не си намериш проф. учител то поне гледай из нета за основи на музиката и теория и разни похвати...

сещаш се за кво говоря

пък и тука във форума има много полезни работи

айде наслука :hello: :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж ти сега се горе-долу на моето ниво.Аз умишлено не тръгвам на уроци,първо ,че в момента нямам тази финансова възможност и второ,чеако тръгна да се заанимавам на сериозно може да ми омръзне.Ако до до септември още се занимавам(което е много вероятно) ще тръгна на уроци.Ти си решаваш,дали да вярваш на учител или на самоучител.

 

ПС:motorbreath стига ни обезкуражавай.Аз съм сверил само 1 път пред публика от 100-ина човека.

Редактирано от Raxus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е че един път да не е малко

някои и толкоз не са:happy:

айде стига че стана офф;)

ако трябва да дам още един от моите съвети които не съм сигурен дали са полезни

трябва да се научиш първо на някви неща на акустичната

в смисъл има много хубави неща на ерик клептън които може

а и повечето от българските песни ако се минат ще станеш добър

в смисъл изграждаш ритъм така

пък на песни като спасение да речем на бтр можеш да се усъвършенстваш в някаква макар и не голяма степен в "соленето";)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ако питаш - не се сравнявай с никого:D

Ако някой е напреднал по-бързо от тебе, кво - ше седнеш да се депресираш ли!? Или пък ако е напреднал по-бавно - ше се кефиш колко си талантлив и ще спреш да си даваш зор ;) Сравнявай се със себе си и винаги искай много повече :D Там е ключа от палатката. Колкото и да си добър(или да си мислиш че си :happy: ), винаги има нагоре ;) Все пак не си на състезание, въпроса е да станеш толкова добър, колкото искаш, възможно най-скоро, а не да разминеш Мр. Х :D

 

Изглежда искаш сериозно да свириш, така че наистина е добра идея да ходиш на уроци(тва някой май го каза вече ;) )

 

Препоръчвам ти да разгледаш този сайт ;):beer: Доста полезна информация има там, а ако се зарибиш ми пиши да ти пратя книжката :D

 

Тва от мене :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брадвата го е написал хубаво... сравнявай се със себе си. Музиката е лично преживяване... ако стигнеш до себе си - ще чуеш и твоята музика. Не се стреми да имитираш - открий как да бъдеш себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-важното за да се развиваш в тая област вече си го имаш - желание :greenball: Иначе това което според мен ще ти е от най-голяма ползва е да импровизираш - записваш 2-3 акорда, пускаш компа да ти ги повтря и изсипваш цяото си музикално въображение отгоре. :violin: В началото можеш да започнеш с пентатоника в/у блус схемичка и постепенно да включваш новите неща които научаваш. Помага много за да усещаш нещата , които слушаш/свириш :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.