heavy^fuel Публикувано Март 20, 2006 Публикувано Март 20, 2006 Здравейте,нов съм във форума както се забелязва. Значи - уча се да свиря на китара от година половина.Най-важните акорди ги научих и ги упражнявам да ги свиря гладко един след друг.Мажорните и паралелните тоналности също.Мажорните гами и образците им също.От време на време по някой таблатура и ми се отдават стига да не са супер трудни. Ще продължа да уча и минорните там нещица. Уча се на ел.китара и искам да свиря в областта на рока. Знам,че всичко ще върви напред със свирене но искам да получа съвет от вас какъв е найправилния начин по ,който да се развивам.Често попадам на разни статии какво е най-добре и какво да не се прави и се обърквам. Благодаря за вниманието. Цитирай
Kelly Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 Ами аз бих те посъветвала да тръгнеш на уроци по китара,защото така можеш да напредваш много по-бързо и по-лесно да усвояваш нещата,когато някой ти ги обеснява. Защото за година и половина самообучение и само акорди и гами не е особено много-за това време ако ходиш на уроци и сериозно се занимаваш ще напреднеш невероятно много.Всъщност стига да си сериозен можеш и без уроци да напредваш колкото си поискаш.Всичко е в твои ръце. Защото все пак може да не искаш да ходиш на уроци. Хубаво е да знаеш теория,защото тя винаги помага.И е добре,че свириш разни гами.Опитвай да вадиш някой песни и по слух,защото е много полезно за развиване на слуха.В началото може да не се получава,но с времето ще се научиш.Защото все пак не всичко е таблатури. Свири и ноти от време на време,защото те пък са най-полезни. Цитирай
heavy^fuel Отговорено Март 20, 2006 Автор Отговорено Март 20, 2006 Ми да точно че ходя на уроци,но съм прекъсвал малко и не бях толкова сериозен и сега съм се стегнал.И найстина схващам нещата дето ми ги обяснява даскала а той е доста къдърен.Явно не се старая колкото трябва.А какво разбираш под това да съм напреднал много в сравнение с това,което вече знам? Цитирай
Glacierise Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 Намираш си учител, дето свири тая музика, дето харесваш. И бъхтиш яко Цитирай
Kelly Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 А какво разбираш под това да съм напреднал много в сравнение с това,което вече знам? ми ти си го каза сам-че не се стараеш колкото трябва и че не си бил достатъчно сериозен ако беше,щеше да знаеш Цитирай
heavy^fuel Отговорено Март 20, 2006 Автор Отговорено Март 20, 2006 Ми то това е ясно и сега ми е криво,ама исках ако можеж да се конкретизираш.Например : това и това би трябвало вече да го знаеш.Макар е,че е доста относително да се прави такава прогноза тей като всеки напредва различно. Исках просто за някаква ориентация да знам. Цитирай
Kelly Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 Ами ок.Да свириш разни сола,да вадиш по слух някои песни,абе да свириш много неща,ако имаш въображение да измисляш свои парчета.Всъщност това е толкова индивидуално,че е невъзможно да се каже какво трябваше да можеш да правиш.Откъде да знам,1 година за акорди може да е нормално за някои,за други да не е. Всеки се развива различно. Важното е да имаш желание и постоянство. Цитирай
black_waltz Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 първото и най-важното - да си намериш даскал, го казаха колегите аз ще ти препоръчам и да гледаш много видео уроци, те също помагат адски за заучаване на нови техники и разни гъзариики, все пак колкото и да е добър учителя ти не може да ти покаже всичко Цитирай
motorbreath Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 пич не че нещо ама за година и полвина толкова малко... зле е работата не искам да се хваля ама първия месец като просвирих и на другия от училище искаха да свиря на някакъв концерт Светлина на Валди Тотев което си е акорди разложени и тряя се поработи нали за акорди да знаеш и да разлагаш с пръсти...нищо особено.И си научих основите за не повече от месец със свирене по 3-4 часа на ден(и не само нея де;П) та идеята ми е че явно се отнасяш прекалено несериозно и даже да не си намериш проф. учител то поне гледай из нета за основи на музиката и теория и разни похвати... сещаш се за кво говоря пък и тука във форума има много полезни работи айде наслука :hello: :hello: Цитирай
Raxus Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 (Редактирано) Виж ти сега се горе-долу на моето ниво.Аз умишлено не тръгвам на уроци,първо ,че в момента нямам тази финансова възможност и второ,чеако тръгна да се заанимавам на сериозно може да ми омръзне.Ако до до септември още се занимавам(което е много вероятно) ще тръгна на уроци.Ти си решаваш,дали да вярваш на учител или на самоучител. ПС:motorbreath стига ни обезкуражавай.Аз съм сверил само 1 път пред публика от 100-ина човека. Редактирано Март 20, 2006 от Raxus Цитирай
motorbreath Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 е че един път да не е малко някои и толкоз не са айде стига че стана офф ако трябва да дам още един от моите съвети които не съм сигурен дали са полезни трябва да се научиш първо на някви неща на акустичната в смисъл има много хубави неща на ерик клептън които може а и повечето от българските песни ако се минат ще станеш добър в смисъл изграждаш ритъм така пък на песни като спасение да речем на бтр можеш да се усъвършенстваш в някаква макар и не голяма степен в "соленето" Цитирай
AXE Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 Мен ако питаш - не се сравнявай с никого Ако някой е напреднал по-бързо от тебе, кво - ше седнеш да се депресираш ли!? Или пък ако е напреднал по-бавно - ше се кефиш колко си талантлив и ще спреш да си даваш зор Сравнявай се със себе си и винаги искай много повече Там е ключа от палатката. Колкото и да си добър(или да си мислиш че си ), винаги има нагоре Все пак не си на състезание, въпроса е да станеш толкова добър, колкото искаш, възможно най-скоро, а не да разминеш Мр. Х Изглежда искаш сериозно да свириш, така че наистина е добра идея да ходиш на уроци(тва някой май го каза вече ) Препоръчвам ти да разгледаш този сайт Доста полезна информация има там, а ако се зарибиш ми пиши да ти пратя книжката Тва от мене Цитирай
Mecho Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 Брадвата го е написал хубаво... сравнявай се със себе си. Музиката е лично преживяване... ако стигнеш до себе си - ще чуеш и твоята музика. Не се стреми да имитираш - открий как да бъдеш себе си. Цитирай
Ibanez_RG Отговорено Март 21, 2006 Отговорено Март 21, 2006 Най-важното за да се развиваш в тая област вече си го имаш - желание Иначе това което според мен ще ти е от най-голяма ползва е да импровизираш - записваш 2-3 акорда, пускаш компа да ти ги повтря и изсипваш цяото си музикално въображение отгоре. :violin: В началото можеш да започнеш с пентатоника в/у блус схемичка и постепенно да включваш новите неща които научаваш. Помага много за да усещаш нещата , които слушаш/свириш Цитирай
Recommended Posts