Dankata0071 Публикувано Декември 8, 2010 Публикувано Декември 8, 2010 Когато направя Pinch Harmonic някъде за 2 секунди "огасва"... Проблема от китарата ли е или има техника за да звучи по дълго? Старата китара(за 200 лв) която изобщо не е за метъл ги изкарваше чудовищно! Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 Възможно е да е от много неща... Слаби резониращи свойства на инструмента, струни, адаптери... Цитирай
ultramega Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 Пробва ли и на двата(или трите ако имаш) адаптера? Цитирай
Dankata0071 Отговорено Декември 9, 2010 Автор Отговорено Декември 9, 2010 Извинете за глупавата тема , явно зависи от мен Хармониките работят само на бридж адаптора . Докарах ги добре просто ми трябваше малко трейнинг Цитирай
badValue Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 става на всички "адаптори" ... но хубаво е да не ги правиш м/у адаптора и бридж-а ..... (докато ги "търсиш") Цитирай
L.K. Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 Възможно е на някой тон минимума на амплитудата на струната да съвпада с позицията н анякой адаптер и тогава няма да чуеш хармоника. Същото е както при флажолетите. Друга причина конкретен хармоник да не излиза е заглъхване на определена честота в в тялото. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Декември 9, 2010 Автор Отговорено Декември 9, 2010 става на всички "адаптори" ... но хубаво е да не ги правиш м/у адаптора и бридж-а ..... (докато ги "търсиш") Същност ми се получават като пик-на м/у нек/бридж адаптерите докато ползвам бридж адаптера Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 10, 2010 Отговорено Декември 10, 2010 По принцип pinch harmonics са си флажолети. Разучи къде по грифа са флажолетите и кои тонове са, След 12 позиция същите се повтарят огледално. Най-добре излизат на заден (бридж) адаптер. Ето ти за начало Сол струна, другите са по същата логика: Цитирай
badValue Отговорено Декември 10, 2010 Отговорено Декември 10, 2010 допълнение .... ако си натиснал 5прагче на 3та(G) демек имаш ДО .. вече трябва да си мислиш 17 като за 12то...(първия Флажолет).. и другите са си пак така "отместени" ... съответно нотите са други .. дано съм бил ясен Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 10, 2010 Отговорено Декември 10, 2010 Мисля че така само ще се обърка повече. Като за начало е добре първо да ги научи на празни струни и да ги разбере, и след това останалото. Цитирай
badValue Отговорено Декември 10, 2010 Отговорено Декември 10, 2010 както ти сам каза .... другите струни са по същата логика ..... за на напарави 2ра струна (СИ) .. то е като да мисли за 3та 4то прагче ... или е обратното (тоест 3_4 е като 2ра празна) .. но да като разбереш "алгоритъма" всичко нататък е просто.... имаше и подобна тема .... който иска може да си я потърси Цитирай
Recommended Posts