rocker_vn Публикувано Декември 8, 2010 Share Публикувано Декември 8, 2010 става дума за 2 адаптера сеймор дънкан и ключ с 5 положения от този тип дето са с 8 извода в редица.а проблема е в това че търсих схеми в нета но нещо не намерих подходяща...в последствие разбрах че димарцио-то са с малко по различни връзки... трябва ми схема на връзване на IBANEZ . искам да си направя китарата с 5 позиционен ключ за да имам повече вариации на звука. ако не ми хареса ще си върна 3 позиционния. ако някой се е главоблъскал по този въпрос, или знае къде се намира това дето ми трябва - да не се скатава ами да даде линк 10Q Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Декември 8, 2010 Share Отговорено Декември 8, 2010 Ако адаптрите могат да се делят става, ако не могат тоя 5-позиционен ключ няма да ти върши никаква работа! Дай малко повече инфо за адаптрите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antonium Отговорено Декември 8, 2010 Share Отговорено Декември 8, 2010 Ако се делят, ето това е вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Декември 8, 2010 Автор Share Отговорено Декември 8, 2010 (Редактирано) адаптерите са оригиналните - сеймор дънкън TB-4 JB за бридж и SH-2N Jazz за нек. тази схема я гледах но ключа ми е друг тип. затова питам ето това е моят ключ: оригиналният е същия тип , но с 3 положения. а аз искам да има още вариации и за това някой има ли някакви идеи, че пак хващам поялника и незнам какви ще ги свърша ето тази схема ми хареса: Редактирано Декември 8, 2010 от rocker_vn Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Декември 8, 2010 Автор Share Отговорено Декември 8, 2010 (Редактирано) мисля че намерих в интернет сравнение на двата вида ключове ( този на схемата и моя ) и ето това измислих... и като проследявам връзките ми се вижда да е точно същата логика като от написаното в черния квадрат в долния десен ъгъл. само не ми е ясно какво е онова на ключа при първата картинка - съпротивление ли, кондензатор ли... Редактирано Декември 8, 2010 от rocker_vn Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Декември 8, 2010 Автор Share Отговорено Декември 8, 2010 взех схема от IBANEZ и размених цветовете на кабелите да паснат на "дънкан"-ите, обаче не става нещо като хората. на положение 2 изчезва всякакъв звук, на положение 1 бриджа трябва да е целия но свири като сингъл, и като гледам - точно така става и с връзките - на положение 1 се замасява точно в средата, а при положение 2 се замасява целия + половината "нек" който би трябвало да е включен. някой може ли да помогне? тази схема е грешна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 8, 2010 Share Отговорено Декември 8, 2010 Ще трябва сам да си помогнеш. Вземи омметър, нарисувай си една таблица - в колоните позициите, в редовете - изводите. Щракаш, мериш всичко, нанасяш в таблицата като връзки м/у редовете, щракаш, минаваш на следващата колонка, мериш, пишеш. Това, което получиш, се нарича "таблица на истинност" и с нея можеш да си обясниш всяка схема за свързване на това ключе. Така се решава тази задача. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Декември 8, 2010 Автор Share Отговорено Декември 8, 2010 (Редактирано) ами то ясно, но нямах нерви да преправям схемата на IBANEZ-a , затова свързах по първата. останах доста приятно впечатлен от звука на бриджа когато е в сингъл, но ако беше вътрешната намотка щеше да е още по... а и малко положенията на ключа ще ме затруднят докато свикна. по принцип е ясно че сам ще си ги правя и намирам схемите на свързване, затова идеята ми беше някой ако се е занимавал с такива щуротии и си е събрал схемите да ги сподели. аз лично всички схеми си ги архивирам някъде в компа за черни дни дето се вика Редактирано Декември 8, 2010 от rocker_vn Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Декември 8, 2010 Share Отговорено Декември 8, 2010 ^ Трябва да си наясно какво прави ключето. Съдейки по картинката, най-вероятно ключа ти е подобен на фендерските (първата картинка която си сложил) Средните 2 пина са изходи към потенциометъра. Другите са входове от адаптерите. Най-правилно е както каза L.K. Виж с омметър какво става в галетата и си нарисувай схема според твоето желание. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Декември 12, 2010 Автор Share Отговорено Декември 12, 2010 не мога да свикна с 5 позиционен ключ. ще връщам 3 позиционния и ще слагам пуш-пул потенциометри. някой има ли идея откъде мога да си поръчам в БГ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts