krisku Публикувано Декември 5, 2010 Share Публикувано Декември 5, 2010 (Редактирано) Здравейте, един приятел китарист иска когато се съберат вкъщи (това е и причината да се търси т.нар. "решение за маса") и вдигнат малко градусите, като хване китарата, тя да може да се чува между гласовете на приятели, има доста добра стерео уредба, но иска безжично решение. Мисълта ми е дали съществува нещо готово като FM-трансмитер за електро-акустична китара, става въпрос за съвсем нищожо разстояние от около максимум 5 метра. В крайна сметка ще се изработи, в края на това видео има схема, която с малко донастройка мисля ще ми свърши работа. Редактирано Декември 5, 2010 от krisku Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 5, 2010 Share Отговорено Декември 5, 2010 Ще срещне доста проблеми с устойчивостта на тази схема. За качество на звука трудно ще се говори. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
janev Отговорено Декември 6, 2010 Share Отговорено Декември 6, 2010 Не съм пробвал, но предполагам -ще се получи идеята, която ви давам -защо не ползвате готов FM-трансмитер за кола (вече струват 10-15 лв.), просто трябва да го захраните с някакъв адаптер за 12 в. Мисля, че повечето имат вход за жак, в който да се включи MP-3 плеер -та в него да си включите китарата. Успех!! -Любопитно ми е да споделите тук евентуалния си успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 6, 2010 Share Отговорено Декември 6, 2010 Входът за МП3 плеъра е за ниво около 1 волт и ниско входно съпротивление. Китарата е с по-нисък изход, но пък с претенции за входно съпротивление 0,5-1 МегаОм. Ше трябва да се съгласуват с предусилвател. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts