hegemon Публикувано Ноември 30, 2010 Публикувано Ноември 30, 2010 Аз съм начинаещ китарист и ще си копувам китара (досега свирех с 1 на приятел) и искам да попитам акустична или класическа ще е по-добре в началото? и тъй като не разбирам особено много искам да ви попитам Yamaha C30M добра ли е за начинаещ и за парите които иска ? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Ноември 30, 2010 Отговорено Ноември 30, 2010 Дъвкана, предъвквана и все още актуална тема ! ... "Акустична или класическа?" ... ей това ме разби! Цитирай
hegemon Отговорено Ноември 30, 2010 Автор Отговорено Ноември 30, 2010 вместо да се разбиваш можеше да ми помогнеш Цитирай
kiusha82 Отговорено Ноември 30, 2010 Отговорено Ноември 30, 2010 Трябва ти удобна с нисък екшън акустична китара. Цитирай
hegemon Отговорено Ноември 30, 2010 Автор Отговорено Ноември 30, 2010 Трябва ти удобна с нисък екшън акустична китара. нисък екшън кво ще рече ? да е малко разстоянието от грифа до струните ? Цитирай
kiusha82 Отговорено Ноември 30, 2010 Отговорено Ноември 30, 2010 Да,поне според мен е по добре за начинаещия китарист.Да натиска по лесно струните,за по добро звукоизвличане. Цитирай
hegemon Отговорено Ноември 30, 2010 Автор Отговорено Ноември 30, 2010 Да,поне според мен е по добре за начинаещия китарист.Да натиска по лесно струните,за по добро звукоизвличане. а тази Yamaha подходяща ли е ? Защото съм се нацелил към нея Цитирай
kiusha82 Отговорено Ноември 30, 2010 Отговорено Ноември 30, 2010 (Редактирано) Преполагам,но за екшъна няма как да знам какъв е.Отиди до някой магазин и пипни,така ще разбереш. Надявам се други колеги от форума да ти помогнат за избора на китарата. Редактирано Ноември 30, 2010 от kiusha82 Цитирай
hegemon Отговорено Ноември 30, 2010 Автор Отговорено Ноември 30, 2010 Преполагам,но за екшъна няма как да знам какъв е.Надявам се други колеги от форума да ти помогнат за избора на китарата. мерси за помощта сега ще се разровя из нета да видя за този екшън. а горе долу колко милиметра трябва да е ? Цитирай
hegemon Отговорено Ноември 30, 2010 Автор Отговорено Ноември 30, 2010 намерих една снимка на която май се вижда : http://www5.picturepush.com/photo/a/280120...IMG-2029.jpg?v0 Цитирай
rocker_vn Отговорено Ноември 30, 2010 Отговорено Ноември 30, 2010 (Редактирано) вместо да се разбиваш можеше да ми помогнеш А ти пък може да поровиш малко из форума и да видиш че има много такива теми с точно такова заглавие, и авторите им също не са си направили труда да се разровят из темите и търсачката. класическата китара според теб не е ли пак акустична? по скоро се делят на няколко вида но пак са акустични. най главно на уестърн ( с метални струни ) и класическа ( с пласмасови, или ади от мен да мине да не дразня хората - найлонови ). с найлоновите струни по малко ще те болят пръстите, но нека някой който е свирил с акустични китари да те насочи кое , как и защо. аз съм се учил на електрическа и не съм имал акустична до сега. п.п. на тая снимка ми се вижда че разстоянието е доста голямо при високите позиции, ама не разбирам от акустични китари. и ако си вземам ще гледам да е с метални струни и на пипане да ми е като електрическа... Редактирано Ноември 30, 2010 от rocker_vn Цитирай
rzk465 Отговорено Ноември 30, 2010 Отговорено Ноември 30, 2010 лично аз бих те посъветвал следното : акустична класическа китара (с найлонови струни) и гледай да ти е на изгодна цена аз лично за акустиката съм фен на Кремона. Цитирай
Recommended Posts