Vakso Публикувано Ноември 26, 2010 Share Публикувано Ноември 26, 2010 Добър вечер. Искам да попитам за едно лампово кубе "Bugera V22" някой чувал ли го е как звучи всъщност и като цяло какво мислите за самата марка? http://www.thomann.de/gb/bugera_v22.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 22W за 2бр. EL84 са малко множко и страда надеждността. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 (Редактирано) Аз пробвах или това, или по-големия му събрат 55 (което от двете беше налично към момента в Динакорд), и в общи линии хич не мога да се нарека капацитет по лампови винтидж усилватели, ама поне за мен изводите бяха следните: - като за цената не е зле - лампа с някакъв response, някакъв натурален crunch и т.н., обаче - което си е винтидж, винтидж си е - за всичко по-модерно (дори без да става дума за баш метъл) си трябват външни преампи / дистъри отпред (не че това е порок, просто е факт - това не е универсален тип усилвател); - има някакъв поне за мен трудно контролируем пик във високите, който така и не успях да балансирам по задоволителен начин за половин час проби с 2-3 различни китари - сега, доколко това е част от моята (не)кадърност, други фактори на момента или нечие разбиране за винтидж, нямам идея; - в общи линии поне моите очаквания бяха звукът да е малко по-"заоблен" и "топъл", отколкото излезе - някак си леко по-изпилено ли, как да кажа, ми дойде в сравнение с това, което имах като нагласа. Всичко по-горе може и да е ОК спрямо идеята на производителя или общите представи и очаквания, така че, сакън, не твърдя, че не става или нещо такова. Трябва човек да си го преслуша и да реши дали това е неговият усилвател. Редактирано Ноември 26, 2010 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pandemonium Отговорено Ноември 27, 2010 Share Отговорено Ноември 27, 2010 И аз като sevenstring пробвах такава глава в Динакорд, преди няколко месеца. Честно казано, само ме обърка в преценката, кой кабинет да си избера (за това бях излезнал на пазар де). Ключовата дума при този амп е "някакъв" Това за мен си е точно, някакъв амп, с някакъв уж "саунд", който е в състояние да те откаже от свирене на ламба въобще. По-добре е да не се занимаваш с него, ако си решил да минаваш на ламба. Все пак не очаквай реален звук на ламба от комбо за 500 лева. Въпреки всички тези мои брътвежи по-горе, най-добре си е човек да отиде и да чуе. Всеки търси своя звук, така че нищо чудно на теб или на някои друг да му хареса много. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts