CHINOSZ Публикувано Ноември 25, 2010 Публикувано Ноември 25, 2010 (Редактирано) здравейте, бих искал малко помощ за изборът на звукова карта до 200 лева, която да подхожда на този модел студийни монитори.А и ако може да попитам тъй като съм невеж отностно хардуера, та точно с какъв кабел се свързват тия монитори.Защото като им видях задния панел на снимката ми се стори много сложно нещо, с някви XLR изходи и др. .А отделно имат и някакви врътки, те за какво са? Ето и снимка на задния панел на мониторите: А ето го и заветния монитор сниман отпред: Благодаря предварително Редактирано Ноември 25, 2010 от CHINOSZ Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 CHINOSZ, Всичко си пише на задния панел, и се съмнявам, че ако не го разбираш, ще трябва да попрочетеш малко. Не знам как си с английския език, но Wikipediа е прекрасна възможност за отговори на твоите въпроси. Като начало: http://en.wikipedia.org/wiki/Balanced_input http://en.wikipedia.org/wiki/Studio_monitor След това може да се информираш за "room acoustics", защото част от регулаторите са ориентирани към контрол на тази акустика. Да се коментират, без да знаеш за какво става въпрос, е безмислено. Цитирай
bulby Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 Здрасти! Изобщо не е сложно, имаш точно различни 3 опции за свързване Ако вземеш външен аудио интерфейс той почти със сигурност ще е с ляв и десен TRS балансирани изходи, т.е. можеш да ползваш два обикновени балансирани кабела с голям жак. За до 200 и нещо лева това е приличен вариант. Имах за малко Tracker Pre модела, качествен звук, ниска латенция (като за USB!), работи си добре на всякакви системи. Цитирай
CHINOSZ Отговорено Ноември 25, 2010 Автор Отговорено Ноември 25, 2010 CHINOSZ,Всичко си пише на задния панел, и се съмнявам, че ако не го разбираш, ще трябва да попрочетеш малко. Не знам как си с английския език, но Wikipediа е прекрасна възможност за отговори на твоите въпроси. Като начало: http://en.wikipedia.org/wiki/Balanced_input http://en.wikipedia.org/wiki/Studio_monitor След това може да се информираш за "room acoustics", защото част от регулаторите са ориентирани към контрол на тази акустика. Да се коментират, без да знаеш за какво става въпрос, е безмислено. Не се бях сетил за Wikipedia, благодаря все пак. @bulby аз търсех нещо което да е вградено, но досега не се бях замислял за нещо външно. Цитирай
bulby Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 Ами за тези пари PCI-E карти няма, има само няколко вида PCI (M-audio 2496 например), които вече са много стари модели и нямат никакви вградени "екстри". Дори за най-евтините домашни записчета ще ти трябва да си купиш предусилвател и усилвател за слушалки. Докато тези USB интерфейси са евтин all-in-one-solution, можеш да си ги мъкнеш навсякъде, да си ги ползваш с лаптоп и т.н. Със сигурност е доста по-разумен вариант за домашни ентусиасти с ограничен бюджет. Цитирай
CHINOSZ Отговорено Ноември 26, 2010 Автор Отговорено Ноември 26, 2010 (Редактирано) да ясно, благодаря много за помоща.Ще се ориентирам тогава към закупуването на точно такъв USB аудио интерфейс .Даже мисля че E-MU tracker pre usb 2.0 ще е по-добра инвестиция. Редактирано Ноември 26, 2010 от CHINOSZ Цитирай
sardaesox Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 Гледай да е с балансирани изходи,за да можеш да ползваш пълния капацитет на тия хубави мониторчета.За сведение-през небалансираните изходи имах гаден шум,който изчезваше само след като свържех лаптопа към друг токов кръг.Ground loop,или там както му викат инДЖинерите.С балансираните изходи и кабели обаче,такъв проблем нямам. Цитирай
CHINOSZ Отговорено Ноември 26, 2010 Автор Отговорено Ноември 26, 2010 и от къде мога да разбера дали е с балансирани изходи, тъй като мисля да си взема E-MU Tracker Pre? Цитирай
bulby Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 С балансирани е Не знам да има външен аудио интерфейс на пазара с небалансирани TRS изходи. Цитирай
CHINOSZ Отговорено Ноември 26, 2010 Автор Отговорено Ноември 26, 2010 С балансирани е Не знам да има външен аудио интерфейс на пазара с небалансирани TRS изходи. ок, тогава този ще е.Само дано да успея да си намеря втора ръка тези монитори които искам... благодаря на всички ви за помоща Цитирай
sardaesox Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 С балансирани е Не знам да има външен аудио интерфейс на пазара с небалансирани TRS изходи. Аз пък знам да има външни интерфейси с небалансирани изходи.Балансирани с изход "чинч" няма.Могат да се "замаскират" и като балансирани със изход жак,но тогава той ще е моно.Обикновено производителя парадира с екстрите на продукта си,а някои неща премълчава.Особено при онлайн пазаруването моя съвет е да се проучи в детайли офертата,за да няма после хънта-мънта. Цитирай
Recommended Posts