Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за лампова глава


Recommended Posts

Разгледах форума и мисля, че тук е най удачното място да ,,постна,, молбата си за помощ. Случаят е следният, подариха ми един лампов амп, като ми казаха че не са го ползвали от години и не знаят в какво състояние е. Проблемът е , че на самият амп няма никакви надписи, само до изходите за колона има табелка за омовете.

Молбата ми е, ако някой се е сблъсквал с такава глава, да ми помогне с малко информация, за да мога да го диагностицирам и евентуално да го ремонтирам.

 

 

69019b841bcbb149fc5261bb6bbd1fd4_610x0.jpg

 

 

43d95650dec7c42be228daee973ff9ea_610x0.jpg

 

 

П.П. Също така , ще помоля , ако някой знае как се казва входа за кабинета(колоната), да ми кажете , за да му намеря схема , защото искам да го сменя с букса.

Предварително благодаря на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По всяка вероятност усилвателя е някаква комбинация на немска машина от Vermona и някаква доработка тип DIY. Личат характерни елементи от Vermona, но дали вътре има нещо общо, никой освен изработилия усилвателя няма да може да каже. Поне докато не се представят снимки от вътрешността. Не препоръчвам пускане без предварителна диагностика, защото може да се получат неприятни ефекти. Ако наистина е лампов, високите напрежения могат да предизвикат проблеми с остарелите електролити, лампи или овлажненни трансформатори.

Също така, всякакви некомпетентни интервенции могат да създадат допълнителни проблеми. При ламповите усилватели трябва да се спазват изискванията за импеданс на озвучителното тяло, а както се вижда от снимката, са посочени два(!) случая - 6 и 12 ома. Без да се провери какво точно се има предвид и дали въобще е това което пише, не е препоръчително да се правят експерименти. И сегашното състояние на усилвателя не е известно, но при пускане с неподходящи високоговорители или без товар, със сигурност ще има още изненанди.

Вярно, че на харизан кон зъбите не се гледат, но прогнозирам, че за да се приведе усилвателя в добре работещо състояние, ще се наложат финансови инвестиции.

Последното е добре да се знае, преди да се предприеме каквото и да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм да, ами мисля че това е информацията която ми трябваше на първо време.

Ясно е че опираме до професионалист , можете ли да ми препоръчате такъв в София.

 

Това което се вижда на пръв поглед отвътре е че повечето компоненти са с марка тесла.

Редактирано от deadman_walking
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.