ThE rAll Публикувано Ноември 23, 2010 Share Публикувано Ноември 23, 2010 Ммм..По принцип до ся съм свирила на електрическа китара и барабани ся взе че ми втекна и на бас да свира.Музиката е от рода на пънка рока и метъла и се чудя каква бас да си взема.В смисъл 4 5 или 6 струнна ?!? :) Благодаря предварително... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Започни с 4 струнен: - за пънк нямаш нужда от повече струни - ще имаш по-голям избор при покупка - няма да ти наторавра прекалено ръцете Пиши по-грамотно, че така звучиш като фолкър Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vik_the_head Отговорено Март 3, 2011 Share Отговорено Март 3, 2011 (Редактирано) Аз свиря с Cort Action Series WS bass My link Ето това представлява баса ми (само че е червен а не кафяв ) Относно стила,свирил съм както и метъл така и пънк парчета и нямам оплаквания Относно броя на струните 4 според мен е най-добре Успех с намирането на правилния бас за теб Редактирано Март 3, 2011 от Vik_the_head Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ste1977 Отговорено Март 3, 2011 Share Отговорено Март 3, 2011 за мен Баса е , като жена. Пробваш го,ако ти пасне....става ти , като любовница За мен по добрият вариянт е 5 струнен.Защото ти дава повече възможности,не значи че ще свириш само пънк.То Басистите,постоянно се развиваме аз свиря с тая Красавица http://www.ckmusic.com.my/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=311 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Март 8, 2011 Share Отговорено Март 8, 2011 Май и аз ще гласувам за 5-те струни. За пънка не е чак толкова нужна петата струна, но колегата е написал "... и метъла", което ме навежда на мисълта, че ако си вземе 4-струнен и попадне в някоя банда, където свирят в някакви извратени дроп-строеве ще има проблеми. Ще почне да му виси 4-та струна, ще се чуди откъде и какви по-дебели 4-ти струни да търси и така. 6 или повече струнен бас за пънк, рок и метъл не е нужен според мен. Успех! Марински Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Snus Отговорено Март 8, 2011 Share Отговорено Март 8, 2011 За пънк повече от 2 струни не ти трябват, ако трябва да сме честни Иначе 4- струнен перфектно ще ти свърши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ste1977 Отговорено Март 9, 2011 Share Отговорено Март 9, 2011 (Редактирано) виш кво,ако си начинаещ Басист хващай някой Бас и я мятай Пък до година две сам ще решиш какво ти трябва. Тук дето даваме коментари ( също и Аз ) достатъчно сме се вманиачили в този прекрасен инструмент Бас китарата,че все се мъчим да достигнем идеалният звук.Като Басист,ще срешнеш много " ингвисти"с които ще свириш,и на по голямата част ще пречиш (можеби няма да си си изсвирил партията правилно....хахаха теб ще обвинят..... все ще трябва да догонваш някой ) Така че 4 или 5 или 6 и пр. струнен бас няма никакво значение.Вземи си какъвто ти е удобен. Поздрави....... И внимавай с кво се захващаш :) пс.А къде е създателя на темата.....май само езици чешим...едно мерс...за ком...да беше написъл :) Редактирано Март 9, 2011 от ste1977 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts