Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Искаш ли да си по-точен, за да се разбере за какво точно става въпрос?

От компютъра ли да подаваш сигнал във Вермоната или от Вермоната да подадеш сигнал в компютъра?

Или и двата варианта едновременно?

Двата случая са различни и изискват различен подход.

Отговорено

Ех тези Вермони! :) Още се намират по мазета и читалища. Като начало, ще трябва да се научиш да запояваш DIN куплунги (т.нр. "петици"), ако някой не е преработил вермонката на жакове преди теб.

Свирил съм и с такова в началото на 90-те, но нямам спомен това животно има ли изобщо някакви изходи. Ако е във вариант с отделна глава изходи има но те са за колони. Снимките които намерих не помагат да разберем това. Изобщо, каква ти е идеята наистина?

600n_1a.jpg

600N.jpg

Отговорено

Имам въпросния усилвател.Има изход само за колона.Ако искаш да включиш компютъра като източник на сигнал си правиш съответния кабел,от еднатастрана с DIN5,от другата с 3,5 мм жак.Ако са сменени входовете с 1/4" букси,то тогава си визмаш съответните преходници.

Ако искаш да включиш вермоната в компютъра,става сложно и според мен безмислено.Иначе можеш да си направиш изкуствен товар с някакви мощни резистори и да вземеш с делител сигнал към компютъра.

Ако много държиш да го направиш ще ти дадем схема и обяснения,но според мен е безмислено и не си струва.

Отговорено

^^

Извинявам се,на моя са му сменени буксите с 1/4".Сега видях в схемата ,че действително има такъв изход,но все пак поне аз не виждам за какво може да бъде полезен.