Jump to content
Българският форум за музиканти

Enthrallment - Enthrallment


MR_STENCH

Recommended Posts

Скромен опит...

 

Enthrallment

 

Има доста неточности... особено в барабаните. Оплюх си брадата докато ги вадих и тук там съм импровизирал... Иво е майстор :( . Поздрав за всички фенове :D !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво мистър!

Много точно си извадил китарите и барабаните,евала за труда :)

Ако беше казал щях да ти пратя и табове :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ако под таблатура се разбира лист хартия на него с маркер написани основните тонове на бас китарата и после снимано с фотоапарат,да имам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пет пъти експортвах барабаните за да намаля касата :lol: явно в крайна сметка съм се олял :) . Втори вариант с малко повече "мускули", по-чуваема и "осезаема" вече каса :lol: ако съдя по това как дрънчат стъклата вероятно вече и съседите я чуват :curse: .

 

Enthrallment 2.0

 

И на мен ми се щеше да прасна Messiah-та с бастуна, но ми идва сложничка от всякъде. Очаквам да я чуя скоро :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Благодаря. В барабаните... няма нищо особено... редовната играчка с компресори и EQ. Основното е до болка познатият Drumkit From Hell. Във вторият вариант замених касата с TAMA-та от Аddictive Drums на която има отрицателен Pitch Shift и е поизрязана между 100 и 2500hz. Според мен основното с което не бива да се прекалява е Room-a... тогава всичко придобива кашонен отенък и започва да звучи като.... Ezdrummer :) . Друго, което лично мен ме дразни е, че DFH сета е прекалено коригиран честотно. Твърде много High End който се чудя как да изрязвам... особено по Ride чинелите без да заглуша прекалено Crash-a. Може би най-определящият фактор за добре звучащ барабанен трак е подходящата компресия... нещо за което май универсална рецепта няма и така ще си отидем в човъркане :rocker: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колкото и да не ми се ще да го напиша - не си струват мъките :) "великите форумни музиканти" никога няма да ти оценят старанието... наскоро някъде тук прочетох, че щом нямало коментари по темата от някои изявени "звезди", значи пуснатото творение не струвало! еми аз и да кажа сега, че е харно, кой ще ме слуша?... ебем ти и баджанашкия форум :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не се ядосвай... :) нормално е по-екстремните изпълнения да не се коментират масово. Все пак сме в зоната на Underground-a... особено в поп - чалга държавица като България. Това обаче не бива да ти пречи да правиш и си свириш каквото ти харесва :punk_guitar: важното е ти да си доволен, а винаги ще се намерят и съмишленици, колкото и малко да са.

 

Трета и последна "аудиофилска" :lol: версия.

 

Enthrallment 3.0

 

Tака и не успях да разбера защо касата ми избива в първите два такта при положение, че Velocity на нотите е еднакво нататък :headbang: ,но... така остава.

Редактирано от MR_STENCH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май е заради нотните трайности. Много ми харесва саунда на барабаните, и целия микс като цяло е много плътен. Снеъра е малко "кофест" обаче, трябва му семпъл на соло барабанче с по-изразени пружинки. Ама бял кахър :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе хе големи ентусиасти сте с тези записи да му се невиди :D

Аз нямам нерви да се занимавам,просто сядам и свиря :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички :) . Не че се вживявам толкова... просто съм повече техничар и донякъде тръпката и предизвикателството на записването е равно, че и по-голямо от това да го изсвиря :) . Може би това е малко по-трудно разбираемо от чисто музикантска гледна точка. Така чееее :) който може "сяда и свири" , който не може... записва :lol: ...шегувам се разбира се!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си успял да влезеш в главата на Иво, но това е нормално :)

 

Басът също си го "изпуснал" на някои фини места от рифа, а и в бавната част липсват едни акцентчета, но лошо няма - нали е кавър.

 

Сега, да не ме разбереш погрешно, не съм китарист, но китарите бих ги изсвирил по друг начин при определени тонове от рифа.

 

Финалният удар свършва една идея по-рано :lol:

 

 

Но е станало мощно, това е важното - евала за хъса :)

Редактирано от Свилен Бас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.