Jump to content
Българският форум за музиканти

Fender Squier Stratocaster Standard Series


oglE

Recommended Posts

Добре ще се опитам да помогна.Китарата ти може да е нова, но когато не знаеш как да й направиш сетъп ти трябва лютиер,но както и да е може и сам да се оправиш.За тремолото първо да кажа.Имам един приятел с фендер с такова тремоло и доста умело го ползваше като флойд и свири страшни неща на Вай,Сатриани и Малмстийн с него, така че си е готина щуротия, не е минус.

За да го направиш да стои перпендикулярно на тялото както искаш(тоест да имаш тон и половина ход назад)трябва според струните да навиеш двата болта отзад които държат пружините.Натегни ги до толкова че да стои в това положение което ти харесва при нормален строй МИ.

Ако ползваш други строеве (това е гадното)трябва пак да натягаш или отпускаш тея двата болта дето държат пружините.Като ти се изправи тремолото вече височината/екшъна може да ги оправиш от двата болта които държат тремолото или пък от седлата за височината на всяка струна.Обаче трябва да отпускаш струните което си е мъчителен процес, защото трябва да видиш колко искаш да смъкнеш дадената струна, да я отпуснеш и да корегираш седлото след което пак да я натегнеш за да видиш резултата.Има и друго ако свалиш прекалено екшъна и ти бъздят струните трябва или да ги вдигнеш или да врътнеш тръсрода, за да се отпусне или натегне грифа според случая и дебелината на струните.

За пикъпите ти казаха, аз по принцип ги настройвам така че да ми вадят чист тон,но да не е слаб като ниво.

За настройването на октавите трябва да удариш флажолет на 12-то прагче и после да удариш тон на 12 прагче за да сравниш височината на струната.Ако е по-високо или по-ниско трябва да врътнеш болтчето на седлото дето е с една пружинка.При по-висок тон трябва да натегнеш болтчето за да се удължи струната,ако е по-нисък тона трябва да го отпуснеш за да се премести седлото и да се скъси струната.Не може да няма промяна когато правиш тази операция.Даже на слух се чува промяната за тунера не знам.

Дано съм бил полезен.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъъъъъъъъй... след толокуз време 2 скъсани струни пот кръв и още квото имаше да се лее се изля обаче стана пущината бе... дет се вика сама си стана, както въобще не вървеше тъи тръгна и паснаха нещата и адаптри и телове и пружини и секви болчета... МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН от хората които ми помагаха и от себе си най-вече :) смея да твърдя че дори с малкото опит който имам китарата ми вече звучи къде къде по-добре от колкото преди :P Още веднъж БЛАГОДАРЯ МНОГО на всички които ми помогнаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да го направиш да стои перпендикулярно на тялото

 

Олей, сакън! :P

Ей начи успоредно съм имал предвид :) Сори кво да направим сега.Важното е че помагаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Майтап да става, братче. Не се засягай, просто си представих картинката и рязко ми окапаха космите от п*шурката. :D:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.