Heartman Отговорено Ноември 20, 2010 Отговорено Ноември 20, 2010 Добре ще се опитам да помогна.Китарата ти може да е нова, но когато не знаеш как да й направиш сетъп ти трябва лютиер,но както и да е може и сам да се оправиш.За тремолото първо да кажа.Имам един приятел с фендер с такова тремоло и доста умело го ползваше като флойд и свири страшни неща на Вай,Сатриани и Малмстийн с него, така че си е готина щуротия, не е минус. За да го направиш да стои перпендикулярно на тялото както искаш(тоест да имаш тон и половина ход назад)трябва според струните да навиеш двата болта отзад които държат пружините.Натегни ги до толкова че да стои в това положение което ти харесва при нормален строй МИ. Ако ползваш други строеве (това е гадното)трябва пак да натягаш или отпускаш тея двата болта дето държат пружините.Като ти се изправи тремолото вече височината/екшъна може да ги оправиш от двата болта които държат тремолото или пък от седлата за височината на всяка струна.Обаче трябва да отпускаш струните което си е мъчителен процес, защото трябва да видиш колко искаш да смъкнеш дадената струна, да я отпуснеш и да корегираш седлото след което пак да я натегнеш за да видиш резултата.Има и друго ако свалиш прекалено екшъна и ти бъздят струните трябва или да ги вдигнеш или да врътнеш тръсрода, за да се отпусне или натегне грифа според случая и дебелината на струните. За пикъпите ти казаха, аз по принцип ги настройвам така че да ми вадят чист тон,но да не е слаб като ниво. За настройването на октавите трябва да удариш флажолет на 12-то прагче и после да удариш тон на 12 прагче за да сравниш височината на струната.Ако е по-високо или по-ниско трябва да врътнеш болтчето на седлото дето е с една пружинка.При по-висок тон трябва да натегнеш болтчето за да се удължи струната,ако е по-нисък тона трябва да го отпуснеш за да се премести седлото и да се скъси струната.Не може да няма промяна когато правиш тази операция.Даже на слух се чува промяната за тунера не знам. Дано съм бил полезен.Успех! Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 20, 2010 Отговорено Ноември 20, 2010 За да го направиш да стои перпендикулярно на тялото Олей, сакън! Цитирай
oglE Отговорено Ноември 20, 2010 Автор Отговорено Ноември 20, 2010 Тъъъъъъъъй... след толокуз време 2 скъсани струни пот кръв и още квото имаше да се лее се изля обаче стана пущината бе... дет се вика сама си стана, както въобще не вървеше тъи тръгна и паснаха нещата и адаптри и телове и пружини и секви болчета... МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН от хората които ми помагаха и от себе си най-вече смея да твърдя че дори с малкото опит който имам китарата ми вече звучи къде къде по-добре от колкото преди Още веднъж БЛАГОДАРЯ МНОГО на всички които ми помогнаха. Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 21, 2010 Отговорено Ноември 21, 2010 За да го направиш да стои перпендикулярно на тялото Олей, сакън! Ей начи успоредно съм имал предвид Сори кво да направим сега.Важното е че помагаме. Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 21, 2010 Отговорено Ноември 21, 2010 ^ Майтап да става, братче. Не се засягай, просто си представих картинката и рязко ми окапаха космите от п*шурката. Цитирай
Recommended Posts