Jump to content
Българският форум за музиканти

Rbx 375


Ianko

Recommended Posts

Начетох се на безброй изказвания от сорта, тъп е, гаден е, дървен е и т.н.

Може ли някой да ми каже какво му е единственото което на мен не ми харесва е че е с активна електроника, другото малкото тяло и че не е балансиран, но това е бял кахър според мен.

Качества :

Що годе хубав дизайн разчупен и свежарски не като ТРБ-то, но това си е до вкус

Хубав плътен звук който съм сигурен че и ТРБ има, но има повече опций и корекций на звука.

Всичко на Ямаха е като Ibanez тъи като е едно, Ямаха ги притежава, доколкото знам (Разбира се бих предпочел Ibanez SR 505, но е с доста по скъп).

А и при условие че много музиканти са избрали Ямаха е показателно и най-вече Миунг с РБХ , но 6 струнен.

 

П.С. : Това не са лични нападки, просто искам да разбера от някои който ще ми каже нещо смислено, понеже съм се насочил да купя такъв ако има някой който да ми покаже че трб е по-добър си връщам думите обратно и ще си купя такъв вместо РБХ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, най-добре си купи такъв бас който на теб ти харесва :)

Иначе кой с какво свири зависи от това колко му плаща съответната фирма за да рекламира инструментите си!

Това е от мен и дано си избереш най-добрия бас, успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами значи това оето разбрах е че според тебе е недостатък това че баса е с активна електорника..ами това е голям плиус повярвай!

Другото...бъди далеч от мисълта че Ибанец и Ямаха са едно и също...адскаи ралзични китари са....не знам с кви пари разполагаш, но моето мнение е че за парите които ще дадеш за тази ямаха можеш да си вземеш по-добър бас...аз лично ненавийдам звука на Ямахите и можеби затова мнениеот ми еп ристрастно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо малко офтопик:

 

опций и корекций 

се пишат без "Й" - опции и корекции

 

за сметка на това "тъй като" е с "Й" а не с "И"

 

 

Всичко на Ямаха е като Ibanez тъи като е едно, Ямаха ги притежава, доколкото знам (Разбира се бих предпочел Ibanez SR 505, но е с доста по скъп).

 

Не са едно, както отбеляза и AorA_Bass по-горе. Фирмите са различни.

 

А и при условие че много музиканти са избрали Ямаха е показателно и най-вече Миунг с РБХ , но 6 струнен.

 

Тези музиканти, които виждаш по рекламите на всички марки имат подписани рекламни договори с фирмите, така че не основавай оценката си на това. Напр. Gary Willis и Doug Wimbish рекламират Ibanez и са страхотни басисти, на мем ми харесват повече от Myung, но пък и Nathan East е готин, а той рекламира Yamaha . . . . . . ???????!!??!!?

Yamaha са по-утвърдена марка конкретно за бас китари - това според мен, но един-два инструмента на Ibanez са ме впечатлявали доста сериозно.

 

просто искам да разбера от някои който ще ми каже нещо смислено, понеже съм се насочил да купя такъв ако има някой който да ми покаже че трб е по-добър си връщам думите обратно и ще си купя такъв вместо РБХ

 

Каква музика искаш да свириш? RBX определено е по-"рок" серия, докато TRB e по-подходяща за джаз, фюжън и пр. Това не значи, че не можеш да свириш KORN с TRB B)

Ако в "Динакорд" имат и двата варианта те съветвам да отделиш време и да ги чуеш САМ - един, два, пет пъти - толкова, колкото трябва за да достигнеш до решение. Ако нямаш достатъчно опит вземи някой, който да ти помогне. Пробвай ги в един и същ усилвател с еднакви корекции, чуй ги и на слушалки, посвири и без да ги включваш никъде.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Личното ми мнение е, че Ямаха произвеждат повече басове от Ibamez - имат какви ли не серии и разновидности. При Ибанез те са значително по-малко, но пък не съм свирил на Ибанез, който да не е по-качествен от която и да е Ямаха. Освен това и аз както АоrA_Bass нещо недолюбвам Ямаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за поправките не се хваля с правопис :wall:

Аз свиря алтернатив (рок), звука на Ямаха наистина е специфичен.

Аз в моента свиря на Ибанез както казах бих си купил пак такъв и нищо друго но разликата между 800 и 1300 лв. е огромна.

Ккато казах Ямаха е купила Ибанез доколкото знам, с което не казвам че са едно и също а че са едни и същи Японски (корейски) китари с еднаква електроника в друг ценови диапазон.

Рекалмни лица много са, лошото е че направих грешка с Миунг, но има и басиста на "No doubt" и тои е с Ямаха.

Активната електроника за мен си е недостатък, фен съм на пасивната (фкус)

И както казах пак нйкои не обясни защо и с какво Ямаха е по-лош от друга 5-струнна китара в този ценови клас :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако вземеш да потърсиш в темите за тоя RBX, можеше да намериш една тема, в която описвах моите впечатления от тоя бас, когато се бях навил да си купувам. Е не си купих. Дърво е, неудобен е, а за мен това е важното. Адаптери, електроника и струни се сменяват, но ако баса ти е неудобен от начало - по- добре смени баса. :)

Единственото хубаво нещо е външния му вид. А и бидейки най- евтината Ямаха, не очакваш да е с адаптерите и електрониката на Myung, нали ?? Просто TRB са класи НАД RBX-овете.

А аз искам Ibanetz (нищо че са гадни). :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз само да вметна, че не вярвам Били Шийн да свири на калпав бас :bravo:

 

За фирмите- Ibanez, както и Tama са собственост все още на Hoshino Gakki Group- бе все жълтури :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро си взех RBX375 - имах нужда и от 5-струнен бас и ми допадна съотношението на цена/качество при конкретния модел.Не посвирвам от вчера и съм далеч от еуфорията "Аааааа,купих си бас - много е як!!!"... Имал съм възможността да пипна доста басчета (другата ми бас-китара е "Рикенбекер") и мога отговорно да заявя - на мен този бас ми харесва.От там нататък всичко е въпрос на личен вкус...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е че на мен ми е удобен. :bravo:

Ибанез не са гадни аз съм си доволен от моя, но ми трябва 5 струннен

Сега мисля да ходя да видя някои Washburn в Фактор

 

ето и малко инфо за тях:

T 15 - 5 струнен, 2 адаптера, натурален цвят

XB 125 - 5 струнен, 2 активни адаптера, черен

XB 125 QTS - същия като горния, цвят - sunburst

 

Ако има някои мнения ще съм му благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с Ямаха, която не е кой знае какво (ВВ200), но съм много доволен от инструмента. Просто Ямаха са много удобни инструменти. За звука зависи разбира се кой какво свири и какво очаква да чуе от конкретната китара. Също разбира се и класа на инструмента. Лично според мен е трудно да се сравняват RBX и TRB сериите. Зависи какво търсиш. Конкретно за Тони Кенъл от Ноу Даут (голям фен съм им, трябва да призная), доколкото знам си свири с Ямаха още от джаз групата му в гимназията. Явно си е решил, че е фен на тези инструменти, а и няма лощо да ти дадат кинти и да направят твой модел. Специално в Траджик Кингдъм свири с не кой знае каква китара и там баса звучи различно във всяка песен. Оказа се че просто албумът е записван в 8 студиа, с не много пари. След това Ямаха пуснаха за него ВВ, мисля че 404 беше, мързи ме да проверя на сайта в момента, която по мое мнение не се различава от старите ВВ-та. В крайна сметка има много фактори, които влияят върху изпълнението, но както е казал Джако Пасториъс, It's all in my hands. Важно е на вас да ви е готино! Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още нещо се сетих. Както не е кой знае какво басът, като му включих сега DigiTech bp200, което също не е кой знае какво и звуковите му възможности са екстра. Доволен съм и ми върши чудесна работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Колеги махнах офтопика към темата.

Продължение на дебата за скриване на "точките" можете да намерите тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.