Jump to content
Българският форум за музиканти

Внимание за кабели, правени във търговски фирми


Recommended Posts

Не искам да съм назидателен, но една случка ме накара да публикувам тази тема.

След оплакване, че мой продукт евентуално прекъсва работата си, му направих пълно изследване. Техника е, винаги може да се случи нещо. За мое успокоение, не можах да открия проблем, въпреки зверските издевателства над него. Единственото, което оставаше, бяха свързващите кабели. Качествени куплунзи, горе долу добри кабели, сглобени в известна наша търговска фирма. Къде може да се крие проблема?

Е, открих го, и го показвам - калпава работа на хората от фирмата! Такова късо съединение може да подпали скъпа апаратура и да създаде сериозни проблеми на собственика. Няма да коментирам повече. Нарочно не споменавам име, защото и други работят по същия безотговорен начин!

Само това: Не се доверявайте на квалификацията на изпълнителите в нашите уж сериозни фирми!

 

kabeldynacordattenuator2.jpg

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала за темата. И аз съм попадал на такива "изпълнения". Хубав кабел, хубави конектори и...не работи - прекъсва или нещо такова. И като ги отворя - подобна история. Аз затова винаги си ги правя, защото не мога да имам доверие. За съжаление не всеки може да запоява добре и много хора се нуждаят от нечия помощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми харесва обаче този български манталитет да загатваме проблеми и да си чешем езиците.

 

Същата работа с новините - "100 човека едва не умряха след като са яли в <известна верига ресторанти>"

 

А как да предпазим следващите сто?! Нека се научим какво означава думата гражданско общество, и дай боже да почнат да фалират некоректни търговци и майстори и разбирачи от това. Не го казвам с лошо, а защото в белите страни работи и затова там се грижат името на компанията/фирмата/магазинчето да е чисто и клиентите да говорят с добро. Та с две думи - коя е тая верига? Една да излезе, и другите няма да останат назад :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Напълно подкрепям горното мнение, сега каква е ползата от темата като не се знае кой е правил кабелите просто не виждам защо създателя на темата не ни каже? Или като си купуваме кабели трябва да развиваме жака и да режем с ножче термо-шлауха да видим дали всичко е наред..... не бих правил това в магазина колкото и да се съмнявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен няма толкова голямо значение в коя фирма са ги правили.

По-важното е че става дума за кабел за озвучително тяло и ако този кабел свързва въпросното тяло с лампов усилвател, то тогава наистина могат да станат големи поразии.

За това, без значение дали ги купувате от магазин или сами си ги запоявате, е хубаво да се обърне особено внимание на това как са направени този тип кабели, за да няма после непредвидени разходи или главоболия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам проблем да съобщя името на фирмата, но само на ЛС. Обаче не бих намесил името на форума в конфликт с голяма фирма.

Вече има прецеденти с подобно развитие за друга фирма, и за добро или лошо има решения на форума. Като член на форума трябва да се съобразя с решенията му.

Идеята на темата е да не се доваряваме сляпо на ИМЕНА, защото в действителност белите се правят от индивиди. Защо, как, поради какви причини е широка тема, при това за раздел "Говорилня". Въпрос на контрол, заплащане, квалификация, темерутлък, общество(което липсва) и изобщо защо у нас всичко не става... Или поне в по-голямата част. Ако някой иска може да пусне поредната тема за наистина чесане на езици, но не в "Изработка и ремонт".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето скромно мнение е, че изходните вериги на усилвателите са подложени на голямо натоварване и към тях трябва да се отнасяме като към всяка силова верига - с необходимото отношение към материалите, материалите и безопасността. Със същото внимание трябва да подбираме и хората, които ще ни запояват жиците. Не случайно вл. инсталациите се изработват от една фирма, а се проверяват и сертифицират от друга.

 

Парни Валяк, ползвам темата да попитам: Какви токове, респективно мощности към определен товар, е безопасно да минават през 6,3мм жакове?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A considerable variety of line plugs and panel sockets is available, including plugs suiting various cable sizes, right angle plugs, and both plugs and sockets in a variety of price ranges and with current capacities up to 15 amperes for certain heavy duty 1/4″ versions.

 

Това мнение обаче е валидно само за специални случаи и е посочен максималния ток изобщо. По принцип не е желателно да се използват при по-големи токове от 6-7 ампера (200W/4ohm), и то когато са качествени и скъпи. Китайските не бих ги пуснал над 3-4 ампера. Да добавя, че много от тези, които се намират по нашите магазини са нефелни още като нови - некачествени сглобки, калпав материал, високи преходни съпротивления, лошо покритие на контактните повърхности и какво ли още не. Лесен начин за първично отбракуване е да се види дали цилиндричните части не се движат в сглобките - гаранция за проблеми от всякакво естество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Ползата е, че като влезеш например в магазин "Scheissing Horse" (въображаем магазин) и видиш кабел със същата марка, да ти светне червения LED.

По темата: възможно най-евтини материали + работници, хванати от улицата. За да е българско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случея Българина е казал следното - ,, Око да види -Ръка да пипне,, Тоест може и да е правено от супер известна и реномирана фирма ти си погледни какво има вътре да си сигурен или както пак го е казал нашенеца - Вържи си попа да ти е мирно селото ,респективно ,,Провери си кабелчето да ти е здрав и читав усилвателя,, !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.