JOSE Публикувано Ноември 6, 2010 Share Публикувано Ноември 6, 2010 Здрасти на всички, Трябват ми ъглови елементи за акустично третиране тъй като не ми стига въображението да го измисля по друг начин Ето за това говоря: И по точно, за елементите в ъглите ... За уточнение, имам подобни на тези пана: Гледам, че тези образи тук са ги огъвали ... това си е решение, но какво да измисля в ъглите на стаята където се срещат 3 пана Някой да има свежи идеи откъде мога да си взема такива без да чакам 3 седмици за доставка от Европата/Англия или някакво друго решение? Мерси предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peterko Отговорено Ноември 6, 2010 Share Отговорено Ноември 6, 2010 (Редактирано) изрежи един равностранен триъгълник и го залепи в ъгъла така че да се образува пирамида с връх - горния ъгъл на стаята... и след това напасвай останалите елементи по тая сглобка... 2 вариант - равнобедрен триъгълник с 90 градуса ъгъл на който хипотенузата да ляга на тавана ( по-малко материал ще изхабиш) Редактирано Ноември 6, 2010 от peterko Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOSE Отговорено Ноември 7, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 7, 2010 Това с пирамидата е яка идея, но с какъв материал? Аз си мислех за същото приложение, само че тип - куб, за да е по-лесно реденето от него нататък ... но пак проблема ми опира до материала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Ноември 7, 2010 Share Отговорено Ноември 7, 2010 (Редактирано) http://www.acousticgeometry.com/curve_syst...-diffusors.html А и малко погоре над поста ти има цяла тема за това http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=16718 Редактирано Ноември 7, 2010 от enuffZnuff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOSE Отговорено Ноември 7, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 7, 2010 @enuffZnuff ... мерси за линковете, тези дифузери честно не разбрах защо ми ги изпращаш ... А темата я четох снощи единственото, което би отговорили на въпроса ми от тази тема е каменната вата, която в случая не е вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Ноември 7, 2010 Share Отговорено Ноември 7, 2010 Вместо да лепиш един от листовете от тавана по стената и там където ти се срещат три пана си направи трапове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOSE Отговорено Ноември 7, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 7, 2010 Идея за висящ трап с размери 10x10x10cm или 15x15x15cm? Висящ - защото единия се пада над вратата от която се влиза в помещението, а другия е съседен и не искам да го правя от пода до земята. И последно ... да не се налага да го правя от изолацията, защото са ми кът листовете Сега като гледам ... останала ми е доста каменна вата, ще умувам как да я употребя нея и да я докарам като цвета на листовете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Ноември 7, 2010 Share Отговорено Ноември 7, 2010 (Редактирано) Просто слагаш трапа и на вратата, ако смяташ че това ще ти окаже влияние.А иначе , в магазините за звукоизолация и магазини за тапицерски материали продават много и най-различни по цвят кичета.(ако се сещаш, за тези кичета дето ги използват при производство на мека мебел )С тях можеш спокойно да покриеш минералната вата.А от какво да ги направиш тези трапове ?Използвай въображението си и схеми в нета , колкото искаш. Редактирано Ноември 7, 2010 от enuffZnuff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOSE Отговорено Ноември 8, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 8, 2010 Мдааа мерси за инфото/идеите. Ще измайсторя нещо и ако се получи ще кача снимки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubche Отговорено Ноември 11, 2010 Share Отговорено Ноември 11, 2010 Ето ТУК има , лесно и евтино решение на проблема... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOSE Отговорено Ноември 11, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 11, 2010 Човек, много брутални неща линкваш ... зави ми се свят докато четох ... copy/paste ако имаш нещо конкретно от тая статия предвид ... аз си загубих мисълта на 5 пъти докато се стараех да внимавам - четейки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubche Отговорено Ноември 11, 2010 Share Отговорено Ноември 11, 2010 Съжалявам , че съм те измъчил , така жестоко... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOSE Отговорено Ноември 11, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 11, 2010 Недей ... просто не намерих това, което ме интересуваше Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts