biala Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 Бих си позволил да дам малко градивна критика - защото съм чувал някой доста добри неща от теб, но това просто нестава човек да го слуша за удоволствие. Много напряга съзнанието и то в лошия смисъл. Ето кои са основните кусури според мен: 1. Китарата не е ритмична 2. темпото е прекалено бавно 3. по този начин пеенето е неприято за слушане. Много е монотонно. Няма я динамиката, интонациите, прекалено голяма атака на тоновете което го прави заваляно на места като мънкане. Някак си в стремежа си да звучите като едно - сте загубили най-важните характеристики за пеенето. 4. Микса на вокалите е доста неправилен спрямо това което се чува в оригинала. Опитали сте се да разхвърляте различните гласове в стереото, а това допълнително е увеличило хаоса. Биталягите са микснали гласовете на едно място , а после така получения резултат са направили по-обемен чрез дублиране на канала или нещо такова и леко отместване във времето и стереото + реверб някъв. Така тяхното звучи доста по единно и стегнато от вашето... Цитирай
Polyphone Отговорено Ноември 9, 2010 Автор Отговорено Ноември 9, 2010 Бих си позволил да дам малко градивна критика - защото съм чувал някой доста добри неща от теб, но това просто нестава човек да го слуша за удоволствие. Много напряга съзнанието и то в лошия смисъл. Най-напред ти благодаря, че си отделил време да анализираш записа ни! Ето кои са основните кусури според мен: 1. Китарата не е ритмична Мда, по-скоро свиря спънато... докато си наредя пръстите..Всъщност не съм от най-добрите китаристи! 2. темпото е прекалено бавно Да, бавно е. Но защо пък "прекалено" бавно? 3. по този начин пеенето е неприято за слушане. Много е монотонно. Наистина звучи монотонно, но дали е заради темпото или просто вяло пеем...? Няма я динамиката, интонациите, прекалено голяма атака на тоновете което го прави заваляно на места като мънкане. Някак си в стремежа си да звучите като едно - сте загубили най-важните характеристики за пеенето. Има нещо такова, мъчихме се да звучим спято на първо място! 4. Микса на вокалите е доста неправилен спрямо това което се чува в оригинала. Опитали сте се да разхвърляте различните гласове в стереото, а това допълнително е увеличило хаоса. Виж, от миксове не разбирам много. Другото момче ги направи, колкото може. Биталягите са микснали гласовете на едно място , а после така получения резултат са направили по-обемен чрез дублиране на канала или нещо такова и леко отместване във времето и стереото + реверб някъв. Ние директно си го изпяхме три пъти, така че звучат три трака едно едновременно и май някакво ривърбче. Така тяхното звучи доста по единно и стегнато от вашето... Имам подозрение, че в парчето пеят само Пол и Дордж. Не мисля, че Джон и Ринго са участвали, доста сложни и подвеждащи са партиите, а те, както знаем са по солата. Цитирай
Басурендер Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 (Редактирано) Имам подозрение, че в парчето пеят само Пол и Дордж. Не мисля, че Джон и Ринго са участвали, доста сложни и подвеждащи са партиите, а те, както знаем са по солата Джон пее..и точно неговото липсва малко...особено на пасажите "because the world is rооaaaaaaaaaaaaaaaawnd" както ти казах точно там липсва енергия - енергия като на един прост Джо Редактирано Ноември 9, 2010 от Басурендер Цитирай
Caruso Отговорено Ноември 11, 2010 Отговорено Ноември 11, 2010 Не можах да се сдържа и понеже те няма в скайп а искаш критика я давам тук. Основната причина, поради която не стават нещата е съвсем друга от по-горе изброените Предполагам , че пеете с Косето. При тоя терцет не знам ква работа имаш в първа октава ама все натам те тегли От това произтичат всички беди - разположението на гласовете не е ок. Твоя фалцет не е ок. Много е безцветен и несигурен не може да се спее с другите два гласа. Трябва да го усилваш в микса след което нестабилните входовеи и фрази разклащат цялата хармония. Очаквам да преаранжираш с партия за баритон(примерно) и се надявам ти да я пееш. Чакам да минеш да се видим. И албума искам с автограф До скоро приятелю! Цитирай
Басурендер Отговорено Ноември 11, 2010 Отговорено Ноември 11, 2010 Без претенции , че е по темата днес се сетих за този запис , и найнакрая го открих - Джон пее "Because" Цитирай
Polyphone Отговорено Ноември 14, 2010 Автор Отговорено Ноември 14, 2010 Имам подозрение, че в парчето пеят само Пол и Дордж. Не мисля, че Джон и Ринго са участвали, доста сложни и подвеждащи са партиите, а те, както знаем са по солата Джон пее..и точно неговото липсва малко...особено на пасажите "because the world is rооaaaaaaaaaaaaaaaawnd" както ти казах точно там липсва енергия - енергия като на един прост Джо Ама вярно, че пее Джон!! Лелеее одъртявам! Относно енергията, май си прав! Цитирай
Polyphone Отговорено Ноември 14, 2010 Автор Отговорено Ноември 14, 2010 Не можах да се сдържа и понеже те няма в скайп а искаш критика я давам тук.Основната причина, поради която не стават нещата е съвсем друга от по-горе изброените Предполагам , че пеете с Косето. При тоя терцет не знам ква работа имаш в първа октава ама все натам те тегли Голяма тръпка е в първа октава! От това произтичат всички беди - разположението на гласовете не е ок. Твоя фалцет не е ок. Много е безцветен и несигурен не може да се спее с другите два гласа. За безцветен - въпрос на вкус! Според мен не ми е особено красив, но чак безцветен... А несигурен какво означава? Трябва да го усилваш в микса след което нестабилните входовеи и фрази разклащат цялата хармония. За това съм съгласен с теб! Очаквам да преаранжираш с партия за баритон(примерно) и се надявам ти да я пееш. Трудна работа да се преаранжира прилично Бийтълс... Чакам да минеш да се видим. И албума искам с автограф Няма проблем, братле, запазил съм ти един ! До скоро приятелю! Цитирай
Polyphone Отговорено Ноември 14, 2010 Автор Отговорено Ноември 14, 2010 Без претенции , че е по темата днес се сетих за този запис , и найнакрая го открих -Джон пее "Because" Мерси! Вече съвсем те разбрах! Цитирай
Recommended Posts