-Milen- Публикувано Октомври 23, 2010 Share Публикувано Октомври 23, 2010 Здравеите създадох тази тема за да ви попитам следните неща Първо исках да ви попитам как се свирят бързите сола или по скоро техниката с която свириш нещо бързо само с лявата ръка тоест само на грифа нали се сещате ако ли не ето пример солото на Metallica – One , други сола на Kърк Xамлет или thunderstruck на AC DC и да се чува нормално а не много тихо защото като се опитам да изсвиря нещо такова дори и на усилвател се чува тихо. Второ исках да разбера как се плъзка перцето отдолу нагоре ако се сещате има го при метъл песните та не ми се получава. Аз съм още начинаещ и за това ви питам тези неща. Не съм сигурен дали точно тук е мастото на тази тема ако не е моля да ме извините Благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 (Редактирано) Повече атака/сила в пръстите,ще ти дойде с времето,щом си начинаещ - действай едит - абе не галете китарките.. Редактирано Октомври 23, 2010 от Hillbilly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 Бързите сола се свирят първо бавно, после по-бързо, после още по-бързо. Напредвай бавно и ще успееш. Техниката н аудряне на стрината с перцето се нарича picking. В Ютюб им адоста уроци. Виж и alternate picking. Твоят учител по китара, дето го хвалеше, какво мисли по въпроса? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 Привет, за това ли говориш: ? Ако си начинаещ,най-добре потърси добър учител и се зареди с желание и търпение и ще научиш как става Поздрави, Рахата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 Абе,аз ли съм луд,повече отколко си мислим ,или иде реч за свириш нещо бързо само с лявата ръка тоест само на грифа или thunderstruck на AC DC и да се чува нормално а не много тихо ,какви пикинги бе.. Специално thunderstruck се свири с много здрава буги дясна ръка,но малкия урод по концерти опъва само с лявата - атака и практика му е майката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Октомври 24, 2010 Share Отговорено Октомври 24, 2010 с лявата ръка това е hammer-on/pull-off/tapping, макар че под tapping по-често се разбира double hand tapping - т.е. с пръстите на двете ръце с дясната мисля, че момчето има предвид pick scrape: http://www.5min.com/Video/How-to-Pick-Scra...uitar-304657251 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
-Milen- Отговорено Октомври 28, 2010 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2010 Багодаря ви за информацията. Успях да намеря само един пример за сега за това което говоря: http://www.jamplay.com/guitar-lessons/full...apping-111.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Октомври 28, 2010 Share Отговорено Октомври 28, 2010 Тапинг, дабълхенд - дотам ли си стигнал? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
-Milen- Отговорено Октомври 28, 2010 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2010 ами всъщност в момента не свиря с учител, защото няма възможност а свиря просто така и ми е интересно просто как става Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zzzmiqta Отговорено Януари 14, 2011 Share Отговорено Януари 14, 2011 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts