JustHATEme Публикувано Октомври 18, 2010 Публикувано Октомври 18, 2010 (Редактирано) Здр. на всички до преди седмица си мислих да си купя процесор Korg AX 5G, но разгледах musicworld.bg и намерих тези ампове http://www.musicworld.bg/bg/c_427/i_26131/...GER_VT30FX.html ..... http://www.musicworld.bg/bg/c_427/i_26132/...GER_VT50FX.html . .. http://www.musicworld.bg/bg/c_427/i_26130/...ER_VT100FX.html чета и направо не мога да повярвам че предлагат толкова много "екстри" (ефекти ) за 300 лева dual digital FX processors with chorus/delay, chorus, flanger, delay plus separate reverb + 12'' говорител ...дали ще са качествени някои пробвал ли е такъв до сега :? Според вас струва ли си вместо процесора... и последен въпрос който ме тревожи ако някой ги е пробвал как е баса ? Благодаря на всички! ======================================= Ако някой има други предложения нека ги сподели ! Редактирано Октомври 18, 2010 от JustHATEme Цитирай
muzicantini Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 А процесора в какво смяташе да го включиш? Цитирай
JustHATEme Отговорено Октомври 18, 2010 Автор Отговорено Октомври 18, 2010 Epiphone S10 amp ... Цитирай
Necrophagist Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 А процесора в какво смяташе да го включиш? За да включиш процесор и той да звучи добре не е нужно да се пусне в китарен усилвател нали? Все пак процесорите симулират работата на въпросните усилватели... Към автора: Избрал си комбота с различна мощност,ако си се решил да купуваш точно това взимай 100 или 50.Така поне ще имаш обхват и може да си позволиш да го използваш и за репетиция да кажем без да му изпържваш говорителя. До колкото видях и прочетох това нещо няма дисторшан. Ти всъщност с каква материална база разполагаш и какво свириш? Защото при по тежките стилове посочените ефекти в характеристиките на комбото няма да ти вършат много работа. Иначе като цена и качество мисля,че марката си заслужава. Позамисли се дали да не си купиш някакъв процесор,защото май имаш някакво кубе За 300 лв може да си намериш бос гт-6,а за 400 гт-8.Това са наистина класни машинки и не вярвам да ги смениш скоро. Цитирай
JustHATEme Отговорено Октомври 18, 2010 Автор Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) така си е но искам 1во амп-добър свиря ТЕЖКА МУЗИКА и предполагам че с 1 качествено камионче ще стане работа как мислите :? Това за процесорите е така но ... но... искам нещо повече от 10w макар че за в къщи да достатачни :) Редактирано Октомври 18, 2010 от JustHATEme Цитирай
Necrophagist Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 В ценовия клас мога да ти дам съвет да огледаш марката bugera.Това всъщност е пак BEHRINGER! В същия сайт на динакорд предлагат и бугера.Търси моделите V22 и BC15.Това са изцяло лампови кубето около 15вата... Имат добър крънч канал и мисля че с едно камионче в лупа(ако имат такъв) ще звучиш в пъти повече от какво и да било друго. Цитирай
muzicantini Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) За да включиш процесор и той да звучи добре не е нужно да се пусне в китарен усилвател нали?Все пак процесорите симулират работата на въпросните усилватели... Не е нужно, но е желателно. Амп симулациите на ниският клас процесори са доста посредствени и от опит казвам, че е най-готино да се комбинира амп симулация с истински амп, получават се много готини бленди. Иначе като цена и качество мисля,че марката си заслужава. Честен ли си... Беринджър си заслужава само ако ти го подарят, но и тогава не е сигурно. Към автора - кажи най-добре колко пари смяташ да отделиш и само вкъщи ли мислиш да свириш. Редактирано Октомври 18, 2010 от muzicantini Цитирай
JustHATEme Отговорено Октомври 18, 2010 Автор Отговорено Октомври 18, 2010 300 лева и не мисля да свиря само в къщи ! Просто пояснявах че 10w са достатачни за домашни условия !И все пак не се знае колко ще сабера след 20ти дек (след РД-то на 17ти но около 300 с моите спестявания в момента не са малко пари за 16 годишен поне за мен не са !) Цитирай
JustHATEme Отговорено Октомври 18, 2010 Автор Отговорено Октомври 18, 2010 Много ме кефи http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3695 но едва ли ще събера толкова а и тази надценка на тази страница не ме кефи нещо ... Затова даваите предложения за амп на ниска цена и да е за тежка музика ! благодаря на всички помогнали до сега явно Бехрингера няма да ми свърши работа а направих темата да знам какво искам а не да решавам предварително! Цитирай
muzicantini Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Slacoth продаваше един Randall за тия пари, амп точно за хеви музика, може да огледаш раздела с продажбите. Цитирай
JustHATEme Отговорено Октомври 18, 2010 Автор Отговорено Октомври 18, 2010 То има бая време до тогава но благодаря за предложението. Ще огледам просто искам да харесам нещо на тази цена което да е по мой вкус и като намеря парите направо да го поръчам БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПОМОГНАЛИ ДО МОМЕНТА ! Цитирай
muzicantini Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Просто имай предвид, че Беринджър е една от най-нискокачествените марки, нищо, че са евтини, they suck. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 ^това звучи като: работата е гадна,но продължителна,почивка нема,за плащане по-другия месец Все пак процесорите симулират работатаСкиваш ли булгаристан от симулиране на работа на какво дередже е?Най големия ташак е да се опитваш да се самоизлъжеш,че някакъв дигитал ще ти изкара натуралния саунд/звук,чеснто казано не мисля,че някой свирил с хубав усилвател ще се занимава с това - има атенюатори. абе то в кухнята на слушалки добре звучи,ако се търси това - да живей процесор.. Цитирай
muzicantini Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Сега колкото и да плюеш(м) процесорите, не може да се отрече, че по отношение на начинаещият потребител, те са голям +. За начинаещ е по-добре според мен да започне с някакъв процесор (да не е много калпав), включен към нещо, което не е Беринджър. С помощта на разните там симулацийки и прочие да се ориентира човекът какво иска и как да звучи и с помощта на някои допълнителни насоки/проби/слушане на семпли да си купи истински амп. Този Епифон С10 е под всякаква критика, това е от Класа на Фендер Ф15 май. Може да си вземеш процесор и да караш на слушалки (колонки) като за начало, ако пък има някъде пулт, може директно да го включиш и като посъбереш още пари да си вземеш амп. Цитирай
Necrophagist Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Е то е ясно кое е най-добре,но нали се сещаш,че момчето има 300 лв. За тия парички не може да си позволиш нито оригинално нито DIY Всичко е един компромисен вариант според джоба и това е! Човека има 300 лв и избира берингер щото са евтини.Не може да си позволи да свири на меса или сло. Опа тук вече темата насмърдява малко Автора си търси кубе,аз му предложих евтино лампово ама той неще. Айде давайте вие сега Цитирай
Recommended Posts